Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filip Skoglund klar för Tellus: "Personligen ser jag en oslipad diamant"

Tidigare under fredagen deklarerade Filip Skoglund att han lämnar Broberg.
Nu har 25-åringen skrivit på för Tellus.
– Personligen ser jag en oslipad diamant, säger Tellus sportchef Patrik Järmens.

Efter två år i Söderhamn och Broberg så väljer Filip Skoglund att flytta till Stockholm för att studera.

Då kom det kanske inte som någon större överraskning att Tellus såg en möjlighet att värva ytterhalven/mittfältaren. Sportchefen Patrik Järmens tog kontakt med Skoglund och nu har 25-åringen från Härnösand skrivit ett tvåårskontrakt med Stockholmsklubben.

Filip Skoglund kommer att spendera sommaren i Söderhamn och under den tiden medverka i viss försäsongsträning med Tellus. Därefter går flyttlasset söderut till hösten och han ansluter då till klubben på heltid.

– I Filip, som större delen av sin karriär spelat som ytterhalv men senaste säsongen som mittfältare, ser vi en spelare som i ny miljö och en större uttalad roll kan utvecklas mycket hos oss över tid, säger Patrik Järmens.

Han ser först och främst Skoglund som en värvning till mittfältet, men han poängterar samtidigt att han ser hans mångsidighet på planen som en stor tillgång.

– Jag har personligen följt Filips resa från när han var i Ljusdal, där mycket handlade om hans skadade fot fram och tillbaka, men där han ändå gjorde skillnad på planen trots att han ofta bara kunde spela halva matcher och så vidare på grund av skada. Sedan han kom till Broberg har han tagit steg i utvecklingen men kanske inte riktigt i den större roll han behöver för att utvecklas vidare, och som jag ser att han kommer att få nu hos oss till vintern.

Tellus sportchef ser stor potential i sin senaste värvning.

– Personligen ser jag en oslipad diamant i Filip, som redan är ganska rutinerad vilket är något vi behöver ha in också och den typ av spelare som vi behöver i laget.