Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkessons väg tillbaka efter huvudsmällen: "Under isen – riktigt dålig"

Simon Folkesson brukar vara kraftfull och drivande i VSK från sin högerhalv.
Men efter den tuffa smällen mot huvudet på försäsongen har han inte riktigt gått att känna igen.
– Jag var riktigt dålig i de första matcherna, säger han.

I onsdagens elitseriematch mot Tellus löste Simon Folkesson poängskörden snabbt värre – assist till Simon Janssons 1–0-mål i nionde minuten och hörninslag till Patrik Sjöströms 2–0-mål.

LÄS MER: Janssons poängshow bäddade för segern

– Det har känts så i några matcher nu, vi har kommit igång och gjort klart matchen ganska tidigt, både mot Kalix och Tellus. Men sen har vi kommit in i en dålig fas och släppt på kontakten, men det har aldrig känts farligt för att motståndarlaget ska komma ikapp, säger Simon Folkesson.

Det är först på slutet som både han och VSK har kommit igång och visat mästarklassen. Nu berättar Simon Folkesson om hur han mått efter smällen mot huvudet som han fick i Svenska cupen på försäsongen.

– Jag har haft fulla arslet med att komma på vad jag själv har gjort för fel. Jag var helt under isen i början av säsongen, och har försökt att jobba med mig själv. Jag brukar behöva tagga till lite innan match, jag behöver blir lite förbannad, men nu har jag inte ens blivit det. Jag har blivit väldigt trött och känt mig tung, säger han.

VSK var riktigt illa ute en sväng, när man knappt fick hål på Bollnäs och föll hemma, och sedan kryssade borta mot bottenlaget Gripen.

– Det har inte klaffat för laget, vi har släppt till mycket i deffen och inte gjort mål, säger Simon Folkesson.

LÄS MER: Carlsson tycker att VSK är på rätt väg

Men efter den starka 6–3-segern borta mot Vänersborg har VSK fyllt på med två segrar till, vilket inför fredagens derby mot Tillberga ger tre raka vinster.

– Jag vet ju att jag har det i mig, men det har blivit ett steg fram och två bakåt. Men det är bara att fortsätta jobba och spela enkelt. Nu har jag gjort det, och det har känts mer och mer att man börjar komma tillbaka, säger Simon Folkesson.

Efter förra säsongens första Västeråsderby, som VSK vann med 5–2, sågade Simon Folkessen Tillberga med orden: "Vi ska ha en riktigt jävla dålig dag för att förlora mot TB".

Frågan är hur det låter nu...

– Helt ärligt så har jag ingen bra koll på dom. Men det är väl bra fart, unga killar som kör mycket. De har väl inte värvat någon storspelare, utan har väl förstärkt med någon så där, säger Simon Folkesson om rivalen.

– Men det blir en rolig match, så länge det är jämnt så kommer dom att kämpa som fan. Vi får vara på tårna, för dom är det här säsongens höjdpunkt, fortsätter han.

LÄS MER: Laddar för derby – med varsin seger i ryggen