Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Förlorarklubben" Villa vann till slut: "Vi kan ha det här med oss hela tiden"

"Villa kan inte vinna". Hört den förr?
Nu är förlorarstämpeln borttvättad.
– Vi kan hela tiden gå tillbaka hit och tänka på hur vi spelade och slet för varandra, säger Jesper Eriksson efter guldet i Svenska cupen.

Villa Lidköping hade aldrig vunnit en stor titel på seniornivå. Trots flera år av semifinaler och finaler har laget alltid fått dras med stämpeln att vara en förlorarklubb.

Nu har den bleknat. Kanske är den till och med helt borttvättad. Villa vann Svenska cupen efter en dramatisk final mot Sandviken där hemmaklubben vände 0–2-underläge till 3–2-seger efter två mål av Christoffer Norin.

LÄS MER: Målvaktsinsatsen bakom Villas första titel

– Kul att kunna vinna en titel, framför allt med det här laget och den här hemmapubliken. Det är stort, säger nyförvärvet mot Kalix, som även brände två superlägen tidigare i matchen.

– Skönt att den fick sitta till slut. Eriksson kom långt ner på vår vänstersida och slog in bollen i luften. Jag lyckades suga ner den och hittade luckan mellan benen på Othén (Joel). Obeskrivligt, fortsätter Christoffer Norin.

SE ÄVEN: Cupfinalen i bilder – stort bildspel från finalen i Svenska cupen

Mannen med förarbetet, Jesper Eriksson, var en gigant under stora delar av matchen och drev Villa i jakten på klubbens första titel i historien.

LÄS ÄVEN: Så var den dramatiska finalen – minut för minut

– I vissa lägen när det står och väger är det kanske så, men det vi gör bra i slutet är att vi är fler som jobbar tillsammans. Det är nyckeln till att vi skärper till oss. I början av cupen vann vi mer på försvarsspelet, men från semifinalen och framåt spelade vi bättre bandy tillsammans som lag. Det tycker jag är det viktiga, säger han.

Varför vänder ni matchen?

– Vi känns lite starkare, men jag tycker att det är tillfälligheter. De har jättebra lägen, Jon (Karlsson) är grym i målet och deras målvakt gör också jätteräddningar. Men att vi ändå tror på det, det är viktigt för vår förening att vinna. Att få mentaliteten att vinna och att vi inte bara torskar finaler och semifinaler. Det här är bra för laget, säger Jesper Eriksson.

Det här visar att Villa kan vinna?

– Ja, lite så är det väl, även om det är Svenska cupen. Att få vinna och känna känslan av att vinna sista matchen... Vi har varit bra länge och gått till avgörande semifinaler och finaler. Sedan är inte det här något man kommer ihåg om man inte vinner. Vi kommer att komma ihåg det, men ingen annan efter SM-finalen.

Så vad kan det här ge för effekt för laget?

– Vi kan ha det här med oss hela tiden, speciellt hur vi spelar defensivt och hur vi spelar för varandra. Det kan vi ta med oss om vi kommer i svackor och spelar dåligt. Vi kan hela tiden gå tillbaka hit och tänka på hur vi spelade och slet för varandra, säger Jesper Eriksson, och hyllar assisterande tränaren Magnus Muhrén som gör sin andra säsong i Villa.

– Med "Murren" har vi hittat ett stabilare grundspel som Villa inte riktigt haft innan. Även om det hackar lite så har vi ändå ett spel att ta oss tillbaka till om vi bara jobbar i defensiven.

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Villa Lidköping–Sandviken 3–2 (1–2)

Målen: 0–1 (37) Christoffer Edlund, 0–2 (41) Christoffer Edlund, 1–2 (45) Christoffer Norin, 2–2 (69) Johan Esplund, 3–2 (84) Christoffer Norin.