Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre Siriustränaren om tuffa tiden: "Blev mer och mer apatisk"

Olle Gabrielsson var huvudtränare i Sirius när han plötsligt lämnade 29 december.
Nu berättar han om den tuffa tiden som ledde fram till beslutet.
– Enda gången jag lyckades hitta energi var under träningar och matcher. När jag kom hem var jag helt slut. Jag blev mer och mer apatisk, säger han till UNT.

I slutet av december meddelade IK Sirius att tränaren Olle Gabrielsson lämnade sitt uppdrag som huvudtränare för klubbens A-lag.

Ett beslut som Gabrielsson själv tagit efter att klubbchefen Jimmy Helmersson frågat hur han egentligen mådde.

Nu berättar Gabrielsson om tiden innan och efter beslutet.

– Bandyn började äta upp mig mer och mer. Det enda stället där jag kunde släppa bandyn var på jobbet, i skolan. Jag kunde inte släppa bandyn någon gång under november och december. Det låg på 24 timmar om dygnet, säger Olle Gabrielsson till UNT och fortsätter:

– Enda gången jag lyckades hitta energi var under träningar och matcher. När jag kom hem var jag helt slut. Jag blev mer och mer apatisk.

► (+) Markus Kumpuoja om finska skratt, vem som är stjärnan – och sin egen roll i landslaget: "Då är vi jävligt nöjda..."

Efter att han lämnat Sirius har han försökt att hålla sig borta från allt vad bandy heter. Inga matcher på plats, ingen läsning om sporten.

Han har heller inte skjutsat sin son till dennes träningar på Studenternas IP.

– Men jag är inte återställd, det kommer att ta ett tag till. Jag har försökt att varken läsa om bandy eller titta på bandy, det bara triggar igång mig.

► (+) "Zocke": Bandyns överlevnad hänger inte på 90 inklämda minuter i SVT

► (+) Två dygn till omstart av elitserien – då sitter landslaget fast i Ryssland: "Tyckte redan innan att det var bedrövligt"