Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försenat flyg stör Kalix resa till Bollnäs: "Vi hoppas att matchen inte behöver skjutas upp"

Kvällens match mellan Bollnäs och Kalix sades kunna bli senarelagd.
Men efter bortalagets strul med flyget är beskedet från Bollnäs klart:
– Det blir match klockan sju, säger Per Jarefjord, marknadsansvarig i klubben.
Nu står det definitivt klart att matchen börjar klockan 19.15.

Annons

I kväll spelas Bollnäs–Kalix på Sävstaås. Matchen börjar klockan 19, men riskerade ett tag att senareläggas på grund av ett försenat flygplan från Stockholm till Luleå.

– Vi har precis börjat boarda planet nu. Vi siktar på att vara i Bollnäs vid 18-tiden om inget annat händer längs vägen, sade tränaren Mats Rönnqvist vid 13-tiden.

– Nåt hade hänt med flyget från Stockholm. Planet hade fått vända och så skickades ett annat plan upp, det är det som gjort att det tagit tid.

Har ni varit i kontakt med Bollnäs om att senarelägga matchen?

– Ja, vår lagledare har varit i kontakt med Bollnäs om att eventuellt skjuta på matchen en halvtimme. Det finns nåt regelverk som säger att om ett lag kommer till match senast en timme före match så ska den spelas på utsatt tid, men jag kan inte det där riktigt. Vi hoppas att den inte behöver skjutas upp, kanske en halvtimme i så fall, säger Mats Rönnqvist.

LÄS ÄVEN: Bollnäs–Hammarby senareläggs på grund av snökaoset

Bollnäs tränare Jocke Forslund säger dock att han har fått bekräftat från klubbens marknadsansvarig Per Jarefjord att matchen ska spelas klockan 19.

– Jag utgår från att det blir klockan sju, det blir för mycket krångel när det blir framflyttat och med publiken och lite sådär. Det ska vara i extrema fall i så fall, som i snömatchen med Hammarby när det var helt kaos utanför Stockholm. Det kan ju bli krångel nu också, men sannolikheten är mycket mindre, säger han.

Per Jarefjord bekräftar även för Bandypuls att det är klockan 19 som gäller.

– De landar nu (14.20), senast tre sitter de på bussen på väg mot oss och då är de här senast sex. Alltså blir det match sju. Jag har pratat med Kalix och de känner sig komfortabla med sju, säger han.

I KVÄLL: Superlive från fredagens omgång – Bandypuls liverapporterar från alla sex matcher