Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forslund ger lugnande besked kring knät – SAIK ställs mot obesegrat Vänersborg i tidig seriefinal: "Jag är jätteimponerad"

Några minusgrader, klart väder och elitseriens kanske mest stjärnspäckade lag på besök. Då hoppas SAIK-tränaren att publiken bjuder till och kommer på match.
– Jag skulle bli jättebesviken om det är under 2 500 i publiken, säger Magnus Brodén.

Annons

På fredagen blir det återigen utematch för SAIK, för första gången på Jernvallen den här säsongen.

Laget har efter segern i onsdags mot Kalix fyra raka segrar, och det blir en tidig seriepremiär när Vänersborg kommer på besök.

I onsdagens match saknade man ordinarie liberon Linus Pettersson som varit sjuk under veckan. Han var dock med på torsdagens träning och kommer att vara med i truppen på fredagen, även om det är osäkert hur mycket han kommer att kunna spela.

I onsdagsmatchen tvingades också en av bröderna Forslund utgå med en vad som såg ut som otäck vridning av knät. På torsdagen ger dock Rasmus Forslund, brodern som drabbades, lugnande besked.

Se i TV-klippet nedan vad Rasmus Forslund har att säga om knäskadan, som felaktigt tilldelades brodern Linus på onsdagen

SE OCKSÅ: Storseger för Sandviken mot Kalix – se höjdpunkterna här

SAIK inledde serien med en förlust men har sedan dess presterat idel segrar. Det har även Vänersborg som leder tabellen efter fem omgångar.

– Vänersborg har ju fem raka segrar så de får väl gälla som favorit tycker jag, de har ju börjat grymt bra efter en lite tung höst. Men det var ju förväntat också, de har ju rätt så många nya spelare också så det är klart att det tar tid att spela ihop det, men att de skulle hänga med i toppen är jag inte överraskad över, säger SAIK-tränaren Magnus Brodén.

Är du imponerad av hur de sett ut hittills?

– Ja, jag är jätteimponerad, de har ju tagit några fina skalper här nu så det är imponerande.

Vill man se på fin bandy så ska man komma imorgon, det måste vara bättre än Idol.

Vänersborg är med sina uppmärksammade ryska stjärnvärvningar än så länge obesegrat i serien.

– Det krävs ju att vi är på tå, fortsätter att spela vårat spel när vi har bollen och är jättenoga, och också fortsätter arbeta hårt och göra rätt saker i defensiven. Det är väl det som har varit nyckeln hittills, vi har släppt in elva mål på fem matcher så det är ju jättebra, säger Brodén, som menar att det är fina förhållanden att vänta inför matchen.

– Är det så här är det ju inga problem att spela ute, runt fyra minus och så, så jag hoppas verkligen att det kommer folk också. Jag tycker att det är bedrövliga publiksiffor vi haft hittills, men är det ute och fina förhållanden och man kan ta med sig bandyportföljen så borde det ju bli 2 500. Vänersborg med Lomanov i laget också, vill man se på fin bandy och klasspelare så ska man komma imorgon (fredag). Det måste vara bättre än Idol. Så, jag skulle bli jättebesviken om det är under 2 500 i publiken.

LÄS OCKSÅ: SAIK-liberon förhoppningsvis tillbaka i mötet med Vänersborg

Miljonregn över bandyklubbarna – så mycket får ditt favoritlag