Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forslund kritisk mot "hutlösa" biljettpriser till VM: "Nånstans måste man skydda folket"

390 kronor för sittplats i gruppspelet och 550 kronor för att se finalen.
Då riskerar VM att bli folktomt menar Bollnästränaren Jocke Forslund som bor i Sandviken.
– Det är ju hutlöst, säger han.

582 åskådare såg svenska landslaget i Trollhättan i helgen.

Totalt på tre matcher, alltså.

Efter Sveriges möte med Norge, som sågs av 112 åskådare, beskrev Vetlandas mittfältsstjärna Johan Löfstedt det låga landslagsintresset som "jättetråkigt".

Sent på söndagskvällen kastade Bollnästränaren Jocke Forslund via sitt Twitterkonto upp en ny publikboll: Biljettpriserna till VM som spelas i Sandviken i månadsskiftet januari/februari.

Dagen efter utvecklar Jocke Forslund, som bor i VM-staden, sitt resonemang till Bandypuls.

– Det är ju hutlöst. Jag bor i Sandviken och älskar bandy, och vill att det här ska bli en välbesökt fest. Jag var sugen på att gå och kolla, så jag gick in och kollade biljettpriserna och tänkte "men allvarligt?". Ibland blir jag spontant upprörd, och nånstans måste man skydda folket som ska besöka och betala evenemanget.

TV: Se höjdpunkterna från Sverige–Ryssland i helgen

För att se Sverige–Finland i VM-premiären är priset 250 kronor för ståplats och 390 kronor för sittplats. För åskådare under 18 år kostar det 90 respektive 190 kronor. Då tillkommer också en serviceavgift på 45 kronor per biljett.

Prisbilden för Sveriges matcher är sedan densamma fram till en eventuell final. Då kostar det 550 kronor för en vuxen på sittplats. Med serviceuppgiften kryper det upp till närmare 600 kronor.

– Tänk om jag hade två tolvåringar och ville gå och se en match, då skulle det landa på tusen spänn om vi skulle sitta. Det känns orimligt. Och om jag och (frun) Charlotta vill gå på finalen får vi betala 1 100 kronor om vi vill sitta. Vill vi se Sverige–Ryssland två gånger på en vecka får vi betala 2 200-2 300, säger Jocke Forslund, som också är kritisk till de turneringskort som säljs för 1 450 kronor under november-december och som kostar 1 850 från och med januari.

– Hur rimligt är det att köpa ett sånt? Vad kostar ett säsongskort för en elitserieklubb? Och vad är det för målgrupp man riktar sig mot? En medelinkomst för en ungdom är väl studiebidraget på 1 050 kronor, och då kan du ju räkna själv och se hur långt det räcker. Det blir orimliga summor.

Vad anser du vara ett rimligt pris för att se en VM-match?

– En hundring för vuxen och 50 kronor för ungdomar, för att möjliggöra att det blir välbesökt. Det är svårt med arenafolk i dag, och Sverige–Ryssland är fantastiskt bra matcher, men själva upplevelsen på plats kommer inte bli bra. Det är min personliga uppfattning. Jag kan ha fel, men jag tror inte det.

LÄS ÄVEN: Svaret på kritiken: "Finalen är dyr – men turneringskort är förbaskat billigt"

Kommer du gå eller stanna hemma?

– Jag tänker inte betala 550 kronor för en final, det kan jag säga direkt – och då är jag väldigt, väldigt intresserad av bandy. Och det är det jag menar... Det är där kärnproblemet ligger, säger Jocke Forslund.