Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första poängen för SAIK-damerna – "Lite blandade känslor"

Sandviken tog sin första poäng i årets elitserie när man tog emot Söråker i Göransson Arena. De flesta målen kom i första halvleken, som slutade 3–3, och det blev till slut 4–4 efter en lite defensivare andra halva från bägge lagen.

Efter fyra raka bortaförluster var det dags för hemmapremiär för Sandvikens bandydamer under tisdagskvällen. På andra planhalvan stod Söråker, som inte heller vunnit någon match i uppstarten av Elitserien, men som dock har plockat poäng, och det blev en jämn tillställning i Göransson Arena.

Det var dock gästerna som var först med att komma upp på resultattavlan. I matchens 14:e minut kunde Katerina Besprozvannyh skicka bollen i nät helt på egen hand och SAIK fick börja jaga omgående. Tiden hann dock inte ticka på allt för länge innan hemmalagets första farliga läge skulle komma. När Tilda Jonsson snyggt kunde frispela Olga Bogdanova gick det sedan snabbt för ryskan att finta bort målvakten och lägga in kvitteringen.

Så där fortsatte det sedan vidare i den första halvleken, när Söråker gjorde 1–2 var SAIK snabba att kvittera till 2–2 när man tilldömdes en straff. Hemmalaget tog sedan fint ledningen för första gången i matchen efter att Elena Goremykina prickat rätt efter en hörna, men då var Söråker snabbt med och kvitterade i samma matchminut. Detta innebar 3–3 i halvtid och det var helöppet när den andra halvleken drog igång.

– Jag tycker att vi håller i bollen bättre än vi har gjort i tidigare matcher i den första halvleken. Vi vågar lugna ner och spela vårt eget spel, säger lagkapten Emma Forsberg.

I den andra halvleken gick det dock segare för lagen men när SAIK:s Emma Ahlander gjorde 4–3 efter tre minuter var det nog många som hoppades att lagets första seger skulle komma.

Så såg det också ut långt in i halvleken, men när Söråker tog en timeout med tio minuter kvar att spela följde också en kvittering till 4–4 bara några minuter senare. Bägge lagen hade sedan chanser att avgöra matchen när den tickade in på tilläggstiden, men man fick dela på poängen när matchen blåstes av av domaren.

– Det är lite blandade känslor att vi tar en poäng. Det är väl jätteskönt att ta just den första poängen, för det går åt rätt håll, men det är otroligt surt att vi inte kan vinna. Det vill sig inte riktigt där i slutet, men det går i alla fall åt rätt håll med en poäng , sammanfattar lagkapten Emma Forsberg.

MATCHFAKTA – Elitserien damer

Sandvikens AIK – Söråkers IF 4–4 (3–3)

Målen Sandviken: Olga Bogdanova, Michelle Löfblad, Elena Goremykina, Emma Ahlander

Söråker: Amanda Aldengård 2, Katerina Besprozvannyh, Olga Rodionova

Hörnor: 4–11 (1–5)