Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt tungt för Vänersborg – trots Lomanovs comeback: "Det var lite tungt"

Han saknades i Svenska cupen – där Vänersborg stod för en tam insats.
Nu är Sergej Lomanov tillbaka på isen.
Men det slutade med ännu en tung förlust.
– Det var lite tungt så här i första matchen, säger han efter 2–3 mot Villa i World cup.

IFK Vänersborg klev in i World cup med ett stort mått revanschlust. Och med en frisk Sergej Lomanov, tillbaka på isen efter den knäskada som stoppade honom från medverkan i Svenska cupen.

– Knäet kändes bra, men det var lite tungt i första matchen efter uppehåll, säger Lomanov.

Trots superstjärnans återkomst slutade matchen med ännu ett tungt nederlag för Vänersborg. Detta trots en drömstart, då nyförvärvet och talangen Nikita Ivanov dundrade in 1–0 redan efter några minuters spel.

– Vad ska man säga? Vi förlorar, det är inte roligt att förlora. Det var ganska tungt och synd att vi förlorar. Vi spelar ganska bra ändå men vi gör lite misstag, säger Lomanov.

Villa Lidköping kvitterade genom en annan profil som är tillbaka efter skada – målkungen David Karlsson. Daniel Andersson gav Villa ledningen innan Johan Esplund satte 3–1.

Då hjälpte inte Joakim Hedqvists sena reducering fram till 2–3. Vänersborg har en del att jobba vidare på innan maskineriet i nybygget kuggar i som det ska.

LÄS MER: Lagkapten Viklund känner ingen stress

– Vi har en bit kvar tills det kommer att stämma så som vi har planerat. Vi är på rätt väg, säger Sergej Lomanov.

– Det är lite annorlunda för mig också. Där (i Ryssland) har vi ett spel, här är det lite annorlunda. Så det tar lite tid.

På fredagen väntar Stabaek, innan Vänersborg avrundar gruppspelet mot Neftyanik på lördag.

– Vi har fortfarande chans att gå vidare, avslutar Sergej Lomanov.

MATCHFAKTA – WORLD CUP

Villa Lidköping–Vänersborg 3–2 (1–1)

Målen: 0–1 (4) Nikita Ivanov, 1–1 (12) David Karlsson, 2–1 (31) Daniel Andersson, 3–1 (52) Johan Esplund, 3–2 (55) Joakim Hedqvist.