Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrik Åström med på isen när Edsbyn tränade på Tele2 Arena: "Det är roligt att få vara med"

Det var idel Edsbylegendarer på isen när laget finaltränade på Tele2 Arena – Hasse och Ola Johansson, "Kuben" Olsson...
...och Fredrik "Tårtan" Åström, som fick lägga ner sitt comebackförsök en bit in på den här säsongen.
– Jag tycker att det är roligt att få vara med den här helgen, säger försvararen som drabbades av ett hjärtfel.

Annons

LÄS MER: Hjärtat sätter återigen stopp – Åström slutar

Det var inte bara spelarna i laget som befann sig på isen när Edsbyn tränade på finalarenan Tele2 Arena kring lunch på fredagen.

Bandynostalgikerna noterade säkert de tunga profilerna på isen: Bröderna Johansson, Hasse och Ola, och Magnus "Kuben" Olsson som alla hade skridskorna på. Flera av dem dröjde sig också kvar efter att träningen var slut.

Fredrik "Tårtan" Åström tvingades lägga ner sitt comebackförsök i början av december. Men försvarsresen är med runt laget och han såg ut att trivas med skridskor, klubba och boll.

– Det känns roligt, absolut. Det är skön is och ett dygn kvar till match. Så det finns lite till att jobba på med isen, så kommer det bli kanonbra, säger han till Bandypuls.

Vad gör du i laget nu?

– Plockar lite bollar och hjälper "Assi" och "Elvin" (materialarna) med material och så där. Sen är jag väl med och pratar lite runt omkring, så där.

Det var efter SM-slutspelet 2013/2014 som den dåvarande liberon Fredrik Åström tvingades sluta. Ett allvarligt hjärtfel satte stopp för karriären, och han genomgick då en större operation. Men mot alla odds kunde han ändå göra ett nytt comebackförsök, och tog sig tillbaka till elitseriespel med Edsbyn. Ett försök som fick sitt slut i början av december 2016.

Känns det i kroppen som att du ska vara med och spela nu?

– Nej, det gör det inte. Jag har kopplat bort det, så. Men det är roligt att få vara med den här helgen, jag ska titta på P20-finalen ikväll och finalen imorgon.

Du har landat i att det är över?

– Ja, det tycker jag att jag har gjort. Det gjorde jag väl egentligen förra svängen. Det blev mer en bonuschans att försöka i år. Sen är det synd... det räckte nästan halva säsongen, så det är så klart lite surt. Det hade varit roligt att få köra hela den här säsongen ut.

LÄS MER: Efter svåra operationen – profilen öppnar för comeback

Comebackförsöket var inte bara bandy – utan även en träning att ha med sig i framtiden.

– Jag har ju en otroligt bra grundfysik nu, som jag fick tack vare att jag gjorde ett försök att komma tillbaka. Det kommer jag ta med mig, och det känns bra, säger han.

Hur är det med hjärtat nu då?

– Det är inga problem i vardagen. Jag har varit iväg på fem undersökningar, och ska iväg på två till i Uppsala nu i april. Efter det får jag reda på om det är dags för operation igen eller vad det blir för planer.

Hur kommer hjärtat att slå om Edsbyn tar guld?

– Extra bra, haha. Men det kommer nog vara lite darrigt före det.