Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fryklunds förvåning efter Edsbyns anmälan: "Vet inte vad dom håller på med"

Det var ett derby som skapade heta känslor både på isen och efteråt.
Edsbyn anmälde Magnus Fryklund – till Brobergskaptenens förvåning.
– Jag kör på honom. Men att dom ska anmäla mig kan jag tycka är lite väl, säger han.

Känslorna svallade på isen i fredagens hälsingederby mellan Edsbyn och Broberg. Och så fortsatte det även efter matchen, som Edsbyn vann med 4–2 .

Edsbyn valde att anmäla Brobergs lagkapten Magnus Fryklund för två situationer.

TV: Se situationerna i klippet nedan

I den första situationen satte Fryklund in en tackling på Daniel Liw i höjd med eget straffområde, utanför spelet i ett läge där bollen sedan länge hade spelats undan.

– Den är väl solklar, där jag kör på honom. Så är det, men att dom ska anmäla mig kan jag tycka är lite väl, säger Fryklund.

LÄS MER: Edsbyns tränare om anmälan: "Hör inte hemma på en bandyplan"

Den andra situationen kom i slutet av matchen. Där hävdar Edsbyn att Magnus Fryklund sparkade en liggande Tommi Määttä i ryggen, för att sekunden senare trampa på finländarens arm.

– Jag vet inte vad dom håller på med, var dom får det ifrån att jag ska sparka på honom.

Vad händer då?

– Jag vet inte riktigt, vi kör ihop lite och sen kontrar dom på oss. Jag vill ju bara iväg och han ligger rakt framför mig.

Det är inget medvetet?

– Nej, det är det inte.

Edsbyns tränare Thomas Liw menar att det inte hör hemma på en bandyplan?

– Haha, ja... Det får stå för honom. Jag ska inte uttala mig om det, det blir bara smutskastning.

Disciplinnämnden valde att fria Magnus Fryklund och han är därmed tillgänglig för spel i onsdagens bortamatch mot Kalix.

Där hoppas Broberg på ett positivt resultat, efter en tung derbyvecka där det blev dubbla förluster mot Bollnäs och Edsbyn.

– Det var inte den veckan man hade räknat med. Det är inte så mycket att ändra på egentligen, mer än att vi släpper bollen mer och hjälps åt och gör kompisen bra. Vi kan inte göra allt själva, det är då det blir jobbigt.

Många lag i elitserien upplever bortamatchen mot Kalix som tung. För att underlätta väljer Broberg att flyga upp till Norrbotten, med avfärd kring lunchtid på onsdagen.

– Då blir inte resan speciellt jobbig. Vi har ju inte spelat där uppe så mycket på slutet heller, i fjol spelades matchen i Uppsala. Och året före vann vi, så vi har bra minnen.