Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra klubbar tvingas vänta på elitlicensen: "Blivit kärvare i bandysveriges ekonomi"

Fyra av elitseriens 14 klubbar får inte elitlicens i ett första skede.
Sandviken, Sirius, Tillberga och Hammarby ska granskas vidare.
– Vi kan konstatera att detta arbete redan startat hos berörda föreningar, säger ekonominämndens ordförande Göran Ersmarker.

Tio klubbar beviljas redan nu elitlicens för säsongen 2018/19. Däremot kommer Sandviken, Sirius, Tillberga och Hammarby att granskas vidare.

– I år har vi beviljat elitlicens för tio klubbar, vid samma tidpunkt föregående år beviljades elva klubbar licens. Det känns som att det blivit lite kärvare i bandysveriges ekonomi, säger ekonominämndens ordförande Göran Ersmarker i ett pressmeddelande.

De berörda klubbarna har till mars nästa år på sig att visa upp åtgärder för en godkänd elitlicens. Besked om beviljad eller nekad elitlicens kommer därefter från ekonominämnden senast 1 april.

– Vi kan konstatera att detta arbete redan startat hos berörda föreningar, säger Göran Ersmarker.

FAKTA

Följande klubbar har beviljats elitlicens för säsongen 2018/19: Bollnäs, Broberg, Edsbyn, Kalix, Motala, Tellus, Vetlanda, Villa Lidköping, Vänersborg och Västerås.

Följande klubbar kommer att fortsätta granskas: Hammarby, Sandviken, Sirius och Tillberga.