Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Galet intresse inför rivalmötet – Villa mot publikrekord: "Det ska bli ett superderby"

Villa har sålt 4 300 förköpsbiljetter inför rivalmötet med Vänersborg.
Nu tror klubbchefen att publikrekordet från 2013 ryker.
– Vi siktar på att slå det, säger Jonas "Sparris" Johansson, som drömmer om en supermatch utomhus i framtiden.

LÄS ÄVEN: Andersson efter sjunde hemmamatchen på kort tid: "Påverkar vårt snitt"

När Villa föll i den femte och avgörande semifinalen mot Sandviken 2013 kom 5 329 åskådare till Sparbanken Lidköping Arena. Den publiksiffran har klubben inte kommit upp i sedan dess.

Men nu kan det vara dags. Det är till och med troligt att det sker. Vid 13-tiden på torsdagen hade klubben sålt närmare 4 300 förköpsbiljetter inför det som är elitseriens hetaste match, enligt Villas klubbchef Jonas "Sparris" Johansson.

– Publikt är det här unikt i bandy-Sverige. Det blir ett hett västgötaderby där Villa och Vänersborg aldrig tidigare har varit så här bra samtidigt. Det här ska bli ett superderby, det är det vi har sagt och det visar intresset också att det blir. Vi hade 5 329 mot Sandviken och vi siktar på att slå det nu, säger han.

LÄS ÄVEN: Bandypuls utser Veckans lag

Den officiella publikkapaciteten i Sparbanken Lidköping Arena är 4 250 åskådare, men med dispens har klubben tillåtelse att ta in 5 400 personer.

– Vi hoppas att folket i Lidköping sluter upp även under sista dygnet, att folket går man ur huse för att lyfta fram oss i jakten på publikrekordet och en seger mot värsta antagonisten. Det kommer vara mycket känslor på läktaren och på isen och vi hoppas på en fysisk, tuff match. Det ska smälla lite när det är derby, säger Jonas Johansson.

LÄS ÄVEN: Esplund efter förlusten mot Bollnäs: "Vi är för snälla"

Om ni hade haft en arena som tog 10 000 åskådare, hur många biljetter hade ni kunnat sälja?

– Jag är tillräckligt korkad för att slå ihop befolkningsmängden och att vi skulle kunna trycka på 50 procent då. Jag vet inte vad befolkningsmängden är i regionen, men jag hade gärna sett ett superderby på Ullevi med 40 000 på läktarna – lite med glimten i ögat. Det får vi köra på med en SM-final vad det lider om västbandyn fortsätter vara så här stark.

Finns det planer på att göra en sån här match till nåt ännu större?

– Så är det givetvis. Vi har tittat på möjligheten att göra en match på torget i Lidköping. Det är norra Europas största torg, men begränsas av flaggstänger, fontäner och rådhusbyggnaden. Så vi hade en tanke på en klassisk utematch på torget, men på grund av omständigheterna går det inte att lösa.

Har ni några alternativa lösningar för en supermatch utomhus?

– Nej, inte just nu, säger Jonas "Sparris" Johansson.