Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK jagar forward – då gjorde Pettersson fyra mål framför ögonen på chefen

LBK gör ingen hemlighet av att man fortfarande är på forwardsjakt.
Då stod Jonas Pettersson – ny som spets – för fyra mål i den första träningsmatchen...
– Helt klart det bästa lag vi har haft under mina sex år i LBK, säger "succélösningen" Pettersson efter 5–6-förlusten mot elitserielaget Sirius i Relitahallen.

Annons

– Vi ska ringa Ivanushkin nu och säga att det inte blir något, säger LBK:s klubbchef Ola Bengtsson med ett stort leende på plats i Relitahallen efter att ha sett Jonas Pettersson göra fyra mål i den första träningsmatchen mot elitserielaget Sirius.

– Nej, men det är väldigt kul att han gör mål, men vi fortsätter titta, fortsätter Bengtsson lite mer allvarsamt.

Jonas Pettersson, fostrad i SAIK, kom till Ljusdal 2011 – som försvarsspelare. Sedan har han spelat halv, mittfältare, offensiv vinge – och till den här säsongen är han tänkt som (tillsvidare?) ensam spets i den nya 5–1–3–1-uppställningen.

"Reservlösningen" Jonas Pettersson blev en "succélösning". Han inledde den första träningsmatchen med att reducera till 1–2 på hörna, 2–3 på egen retur och kvittera till 3–3 på flera returer efter ett häftigt solonummer av Micha Svechnikov.

Se TV-klipp med Jonas Pettersson nedan

Sett över hela matchen mot elitserielaget Sirius var det Ljusdal som hade mest boll – mycket genom Micha Svechnikov, men även de andra nyförvärven Olle Sundin på högerhaven och Marcus Wikman på mittfältet visade att de helt klart blir förstärkningar i laget. Christoffer Norgren kvitterade till 4–4 med halvtimmen kvar att spela efter en fin uppåkning, och Jonas Pettersson gjorde sitt fjärde mål för dagen när han i friläge förvaltade Olle Sundins fina passning.

Men sedan tycktes orken tryta något för allsvenska Ljusdal, som kvalade till elitserien förra säsongen. Sirius bröt tillbaka och vann matchen med 6–5.

Så var det då Micha Svechnikov, världsstjärnan som är hemma i Ljusdal igen efter 14 år i storklubbar.

– Det kändes riktigt kul faktiskt. Sen var det som väntat, orken tryter till slut, vi har inte varit på stor is lika mycket som dom, säger 42–åringen, som bjöd på några nummer i matchen som inte sker så ofta i bandyallsvenskan...

Blev du trött också?

– Första tio är jätteluriga, och sista tio är också lite luriga. Det fattas några timmar i benen.

Kan det även vara pirrigt för dig – trots alla upplevelser du haft på högsta nivå?

– Det är på lite olika sätt. Man undrar vad det är som väntar, var står vi, vad är vi för lag. Det är jättemycket kvar, men man ser att potentialen finns. Vi kan spela bra bandy, en sevärd bandy som folk vill gå och se på tror jag. Sen är det väl bara några få gånger i dag, men ändå...

LÄS MER: Här tar Svechnikov sina första skär i LBK

Micha Svechnikov stod för en assist Ljusdals första träningsmatch för säsongen.

Nästa träningsmatch för Ljusdal blir mot Edsbyn i den nya DM-turneringen, på torsdag.

– Nej, men det är bara... vad ska man säga. Rätt, man ska tänka rätt. Det är klart att det är ett lag som är bättre än oss, inget snack om saken. Men dom är vanliga människor dom också, vi ska ge dom en match bara, så är det.

LÄS MER: Här är premiäromgången i allsvenskan

MATCHFAKTA, Träningsmatch

Sirius–Ljusdal 6–5 (3–3)

Målen: 1–0 (8) Oskar Rönnkvist, 2–0 (15) Tobias Andersson, 2–1 (16) Jonas Pettersson, hörna, 3–1 (23) Victor Lundberg, hörna, 3–2 (33) Jonas Pettersson, 3–3 (42) Jonas Pettersson, 4–3 (58) Lars Fall, 4–4 (60) Christoffer Norgren, 4–5 (64) Jonas Pettersson, 5–5 (69) Samuel Heeger, 6–5 (84) Tobias Andersson.

Hörnor: 8–5.

Utvisningar: Sirius 1x10, Ljusdal 1x10.

Domare: Mikael Hillerius.

Publik: 160.

Mer läsning