Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK-tränaren om Jonas Petterssons målsuccé: "Kommer att bli nyttig för oss"

Ljusdals försäsong har börjat bra.
I huvudrollen finns en omskolad halv – som verkligen hittat målet i år.
– Man får säga att det var lyckat. Han trivs med den rollen, säger tränaren Patrik Larsson.

Annons

Ljusdal besegrar seriekonkurrenten Peace & Love City (tidigare Borlänge) med 9–3 – och det var utan lagets stora stjärna Mischa Svechnikov.

– Det var en fortsatt bra insats av oss. Vi tycker själv att vi har hittat en bra nivå. Nu hade de också ett antal spelare borta visserligen. Men vi har hittat någonting i det nya tänket som känns bra. Vi har bestämt oss för att ha en kraftfull offensiv med mycket fart i och vi fyller på med mycket spelare, säger Patrik Larsson.

LÄS MER: En stor stund för Svechnikov – men nu räcker det med rampljus

Om Svechnikov är den stora ledaren på mittfältet är det Jonas Pettersson som tagit en viktig roll offensivt. Inför säsongen skolades han om till anfallare. En förändring som inneburit ett lyft i hans utveckling.

– Ända sedan jag kom till Ljusdal har jag tyckt att det är en talangfull forward med bra skott, bra klubba och ett otroligt spelsinne. Nu gick vi fullt ut och testade och man får säga att det var lyckat.

Patrik Larsson, tränare i Ljusdal.

I lördagens match slog han till igen med sex nya mål. Och totalt under försäsongen har det blivit 22 mål – om man räknar bort de så kallade "plojmatcherna" mot Hellmyrs United och Järvsö BK.

– Det är jättekul att han har fått det att släppa. Han imponerar. Och han trivs också med den rollen och kommer att bli nyttig för oss givetvis.

Jonas Pettersson.

Tidigare i höstas gjorde klubbchefen Ola Bengtsson ett utspel och berättade att Ljusdal är forwardsjakt. På frågan om det fortfarande är aktuellt svarar Patrik Larsson.

– Nej, det är det inte just nu. Däremot plockar vi upp ytterligare två juniorer och jag tycker att den modellen känns bra. Nu har vi tre väldigt unga killar, 01:or, med i truppen och som är med och utmanar på sikt. Isak Flodberg spelade lite grand i fredags också.

För Ljusdal återstår nu bara ett genrep mot Selånger innan den norra allsvenskan drar i gång fredagen den 11 november. Då väntar Unik från Uppsala på bortaplan.

LÄS MER: LBK jagar forward – då gjorde Pettersson fyra mål framför ögonen på chefen

Mer läsning