Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter hallbeslutet – Broberg vill växa ännu mer: "Målet är en miljon i eget kapital"

Nu är det definitivt klart. Det blir en bandyhall på Hällåsen i Söderhamn. Men Broberg vill även fortsätta att växa på andra områden. – Jag tycker man ska ha mål som är ganska tuffa, säger ordförande Nils Stefansson.

Annons

När Broberg höll sitt årsmöte i början av förra veckan valdes Nils Stefansson till ordförande för ytterligare ett år. Och han kunde inte få en bättre start på det nya förtroendet.

På måndagskvällen fattade kommunfullmäktige i Söderhamn – efter några turer fram och tillbaka sedan i december månad – att bandyhallen ska byggas på samma plats som den nuvarande planen på Hällåsen finns i dag.

– Det är naturligtvis fantastiskt roligt. Och det är också en överlevnadsfråga. Det går inte att bli mer nöjd, säger Stefansson.

– Men samtidigt får vi nu ett stort förtroende från politikerna och det måste vi hantera. Därför måste vi redan till nästa år dra in mer pengar, minst en halv miljon kronor, för att klara våra antaganden med bland annat högre hyror. Det finns många utmaningar kvar.

LÄS MER: Granskning: Så är ekonomin i alla klubbar i bandyns elitserie

Nils Stefansson, ordförande i Broberg.

Klubbens bokslut som presenterades på årsmötet visar ett ekonomiskt plusresultat med 120 000 kronor. Omsättningen stannade på cirka 7,6 miljoner kronor och ett eget kapital på omkring 190 000 kronor.

– Vi har sagt i en vision att vi ska vara skuldfria och ha ett eget kapital på en miljon kronor år 2020. Det är ett realistiskt mål.

Nils Stefansson utesluter inte heller en större sportsligt satsning framöver.

– Det bortser jag inte från. Och naturligtvis vill vi så långt som möjligt ha spelare från Söderhamn i laget. Men de är heller inte gratis på något sätt, säger Brobergs ordförande.

– Jag tycker man ska ha sportsliga mål som är ganska tuffa. Vi ska vara ett stadigvarande slutspelslag från och med nästa säsong och sedan sikta mot semifinal. Vi måste framåt och ha något att jobba mot.

LÄS MER: Nya vindar blåser in i Broberg – Stefansson blir ny ordförande

Dennis Wasberg.

Målvakten Dennis Wasberg är en av de spelare som varit med längst i Broberg. Och i våras tecknade han också ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig två år framåt.

– Det är klart att jag hade hoppats på att få avsluta något eller några år i en hall. Det är förstås roligt och det känns som en bra lösning. Kanske är det också det vettigaste beslutet att slippa en massa nya kostnader för markarbeten, omklädningsrum och hela den biten, säger 35-åringen.

– Om inte annat ger det Broberg förutsättningar att jobba mer långsiktigt.

På lördag spelar Broberg första träningsmatchen för säsongen när laget åker till Sandviken för att möta elitserienykomlingen Tellus.

LÄS MER: Brobergs nya hall byggs över gamla planen: "Skönt med tydlig majoritet"

Mer läsning