Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter hemliga skadan – nu ger Dammbro besked: "Ingen större fara"

Han saknades mot Västerås.
Då åkte Broberg på sin första förlust.
Men Robert Dammbro räknar med spel mot Tillberga i kväll.
– Det är klart att hemmamatcherna är oerhört viktiga, säger han.

Annons

En skada har besvärat Robert Dammbro under en tid. Men Broberg ville inte gå ut med vad det egentligen handlade om. Tränaren Ola Grönberg uttryckte sig efter matchen mot Västerås i termer om en "helkroppsskada". Och Brobergs viktiga mittfältskugge är fortsatt hemlighetsfull.

– Jag har haft lite ont. Men det är ingen större fara. Om det hade varit en match längre fram i serien hade jag nog kunnat spela. Men det är ingen idé att börja chansa redan nu, säger Dammbro.

Hur lyder prognosen för spel mot Tillberga?

– Den är god. Mycket god. Om det inte händer någonting speciellt på träningen i dag (läs torsdag).

36-åringen har varit skadedrabbad tidigare – främst då i ljumskarna. Men Dammbro försäkrar att han inte känner sig sliten i kroppen.

– Nej, absolut inte. Jag fick en smäll och det var ren otur. Annars är det inga som helst problem just nu.

LÄS MER: Dammbro ska kämpa sig tillbaka – igen: "Det är jävligt tungt"

Robert Dammbro.

Broberg fick mycket beröm för sitt försvarsspel under de två inledande matcherna mot Gripen och Hammarby. Men på de två senaste matcherna har laget släppt in totalt tolv mål.

– Även om vi släpper in sju mål är det ingen fara. Vi hade svårt att få ihop laget i början av matchen. Men VSK är också tunga och duktiga på att komma runt på kanterna, slänga in bollen och fylla på med spelare i straffområdet. Men vi hade också några perioder där vi spelade ganska bra, säger Dammbro som följde matchen mot Västerås från läktarplats.

Det närmaste målet för Broberg är två poäng mot Tillberga – som kommer på besök till Hällåsen på fredagskvällen.

– Defensiven har ändå varit vårt signum under försäsongen och i början av serien. Den sitter också bättre än offensiven. Det känns som vi måste höja passningstempot och skridskoåkningen ytterligare. Vi kommer kanske att ha lite mer boll och det är viktigt att vi sätter fart från början, säger Robert Dammbro.

Mer läsning