Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öhrlund tar klivet ner på Brobergs mittfält: "Stefan har mer fart än vad jag har"

Efter flera säsonger som anfallare har Jesper Öhrlund tagit ett kliv ner i banan.
På Brobergs mittfält ska han dra nytta av sina egenskaper på ett annat sätt.
– Ola vill ha mig på mitten så att jag kan hålla i lite mer boll, säger han om positionsbytet.

Annons

Jesper Öhrlund, numera mittfältare i Broberg.

Sedan Jesper Öhrlund kom till Broberg från Örebro för fem år sedan har han gjort sig känd som anfallare. Men till årets säsong är det ny position, aningen längre ner i banan, som gäller för 24-åringen.

Så här säger han om den fortfarande något ovana positionen som mittfältare.

– Jag tycker att det har gått bra hittills. Det är lite ovant med åkningar och sånt där. Jag är ju bra i defensiven så det känns som att det kommer mer och mer.

I samband med att Öhrlund tar klivet ner så flyttas 44-årige fartliraren Stefan Larsson, äldst i hela elitserien, upp i anfallet.

– Stefan har mer fart än vad jag har framåt och kan dra lite mer i djupet än vad jag kan göra. Sen vill Ola (Grönberg, tränare) ha mig på mittfältet så att jag kan hålla i lite mer boll, det är väl det som jag har fått som svar från honom.

I premiärsegern mot Gripen spelade Jesper Öhrlund en av huvudrollerna, då han satte 2–1 Broberg med kvarten kvar.

På onsdagskvällen väntar Hammarby på Zinkensdamm i Stockholm. En intressant match, då just dessa två lag under försäsongen av många pekats ut som de lag som framåt vårkanten ska göra upp om den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Brobergs mål för säsongen är att ta sig tillbaka till slutspel, och även Jesper Öhrlund tror att Hammarby i sådana fall är laget att hålla bakom sig i tabellen.

– Vi har inte mött Bajen under försäsongen och jag har inte sett dom. Men det är väl ändå dom som vi ska ta oss förbi, säger Jesper Öhrlund.

Hur ser du på matchen mot Hammarby?

– Det blir roligt, Bajen öppnade med 2–2 mot Sirius i en tajt match. Det kommer att bli krig, sen har det lite med väder att göra. Vi sa det på träningen senast att vi kanske får anpassa oss lite efter det.

Och det är väl ingenting nytt för er, med tanke på hur det kan se ut på Hällåsen?

– Nej, så har det alltid varit för oss.

Mer läsning