Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena sjukstugan i Broberg: "Aldrig varit med om något liknande"

Ett gäng sjukdomar härjar vilt i Brobergs-truppen.
Den senaste månaden har flera av spelarna missat träningar och matcher.
– Som lag har vi haft en katastrofal försäsong, säger tränaren Ola Grönberg.

Annons

Elitseriepremiären är drygt tre veckor bort och Broberg har en saker som stör i förberedelserna. Det var i början av september som allt startade och sedan har spelare i omgångar tvingats stå över träning och matcher på grund av sjukdom. I den senaste träningsmatchen saknades Martin Söderberg, Magnus Fryklund, Jonas Nygren och Jesper Öhrlund.

– Som lag har vi haft en katastrofal försäsong. Jag har inte haft tillgång till fullt manskap och kunna testa de olika sakerna som jag har tänkt att göra. På det sättet har det varit under all kritik.

Säger Ola Grönberg och fortsätter:

– VI har haft sjukdomar halsfluss, lunginflammation, feber, förkylningar och lägg även till skador som stört oss. Och ändå kan vi prestera som vi gör under de två senaste matcherna tyder på att om vi bara får alla tillgängliga ska vi kunna höja oss något snäpp.

LÄS MER: Dammbro om sin nya roll: "Det känns bättre och bättre"

Ola Grönberg gör sitt första år som tränare i Broberg.

Grönberg – med en lång spelar- och tränarkarriär bakom sig – har varit med om mycket. Men han säger att inget kan jämföras med detta i sjukdomsväg.

– Ja, vad gör vi åt det? Vi tar den hjälp vi kan med dom runt omkring laget. Men har man otur och får in fel bacill kan det sitta kvar länge.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Aldrig.

Hur påverkar allt detta förberedelserna inför elitseriepremiären?

– Allting kan bara bli positivt. Jag räknar med att samtliga är tillgängliga i World cup. Sen i vilken kondition är det svårt att säga.

Broberg är i samma grupp som Dynamo Moskva, Edsbyn och Västerås i turneringen som spelas i Sandviken 13-16 oktober.

– Vi får först och främst tre bra matcher under gruppspelet och sen får se hur långt det räcker. Vi får jobba utifrån det. Men jag känner ingen stress på det sättet. Det går jag inte. Det är en lång säsong.

I fredags besegrade Broberg Sirius med 11–2. Och i onsdags – i den åttonde matchen under försäsongen – mot ryska Nefyanik blev det oavgjort, 5–5.

Ett resultat som gladde Ola Grönberg.

– Det är jag riktigt nöjd med. De ägde mycket boll och det gick fort de kommer. Men vi stod upp bra och skapade mycket framåt, säger han.

– Om man tittar på vilket lag de hade är det en väldigt bra insats för vår sida över nittio minuter. Det förstärker bara tron på oss själva.

LÄS MER: Sjukdomarna fortsätter att gäcka Broberg – nu väntar sanering

MATCHFAKTA

Träningsmatch

Broberg–Nefyanik 5–5 (1–2)

Målen: 1–0 (6) Stefan Larsson, straff, 1–1 (9) Aleksandr Antipov, 1–2 Denis Potemin, hörna, 2–2 (50) Jonas Engström, 2–3 (55) Christoffer Fagerström, 2–4 (59) Christoffer Fagerström, 3–4 (59) Jonas Engström, 4–4 (67) Axel Jonsson, 5–4 75) Joakim Jonsson, 5–5 (88) Christoffer Fagerström.

Hörnor: 5–10 (1–3).

Utvisningar: 35–0.

Domare: Roland Fager.

Mer läsning