Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gilljam efter segern mot Finland: "Mycket vi kan göra bättre"

Sverige fick sin revansch efter debaclet i VM. Men trots 5–2 mot Finland lämnade Adam Gilljam isen med blandade känslor: – Det var lite upp och ner, säger han.

I början av februari avgjordes bandy-VM i Uljanovsk i Ryssland. Då slog Finland överraskande ut Sverige i semifinalen med 3–2.

Det var en förlust som sved både i kropp och själ för de svenska laget.

– Det har man försökt lagt bakom sig. Det är en ny säsong med nya matcher och det går inte grotta ner sig så mycket över det som hände då, säger Gilljam.

När den nya landskampssäsongen inleddes i Vetlanda med ett nytt möte mellan länderna vann Sverige med 5–2 (3–0).

– Det var lite upp och ner kan man säga. Stundtals spelade vi jättebra och borde kanske ha gjort några fler mål med tanke på alla avslut. Men det är också tidigt på säsongen och man blir rätt trött också.

Adam Gilljam blev själv målskytt när han gav Sverige ledningen med 3–0 i den 34:e minuten.

– Jag fick en grym passning av "Bella" (Daniel Berlin) på mitten. Jag fick ganska gott om tid och det var bara att kliva rakt fram. Och sedan ett ganska bra skott i gaveln från vänstervinkel. Ett bra mål.

Och så långt såg det stabilt och säkert ut.

Men sedan kröp Finland – med mestadels spelare från klubbar i den svenska elitserien – närmare efter mål av Juho Liukkonen och Markus Kumpuoja.

Avgörandet kom inte förrän i slutet av matchen efter två mål från Christoffer Edlunds klubba.

– Det finns ganska många postivita saker att ta med oss, samtidigt som det också finns mycket vi kan göra bättre. Men det är alltid skönt att vinna.

På frågan om Finland närmat sig Sverige svarar Adam Gilljam:

– Det är svårt att svara på. Finland är inget dåligt bandylag. Det kan bli tuffa matcher. Det är klart att om vi sätter lite fler målchanser då kanske det rinner iväg. Men gör man inte är det fight hela vägen.

Redan i morgon, lördag, väntar en ny match mot Finland.

– Vi har rätt mycket nya spelare med i truppen och förhoppningsvis kan man önska sig lite bättre tajming. Och att vi tar tag i spelet lite mer än vad det blev i dag, säger Gilljam.

MATCHFAKTA

Träningslandskamp

Sverige–Finland 5–2 (3–0)

Målen: 1–0 (7) Per Hellmyrs, 2–0 (12) Jesper Jonsson, 3–0 (34) Adam Gilljam, 3–1 (41) Juho Liukkonen, 3–2 (61) Markus Kumpuoja, 4–2 (85) Christoffer Edlund, 5–2 (89) Christoffer Edlund, straff.

Hörnor: 9–9.

Utvisningar: 10–10.

Publik: 426.