Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gilljam om matchstraffet mot Ryssland: "Vet inte om den regeln finns"

Adam Gilljam får följa Sveriges förmodade skrattmatch mot Lettland från läktaren.
Mittfältaren fick matchstraff mot Ryssland och är avstängd i kvartsfinalen.
– Tråkigt att få rött kort, men det är inget man kan göra något åt nu, säger Hammarbyspelaren.

På onsdagen visade Sverige styrka när man besegrade Ryssland i en fullsmockad Volga-Sport-Arena i Uljanovsk.

Men det hände ändå lite tråkiga grejer – som att Adam Gilljam fick matchstraff på övertid när Sverige hade avgjort matchen.

– Han kör på mina skridskor, jag får bakvikt och klubban åker upp som en ren reflex, beskriver han situationen när han träffade en rysk spelare i ansiktet.

Det är ingen händelse i sig som ska rendera i ett matchstraff. Men det kom blod, och Gilljam visades av isen.

– Anledningen enligt domaren är att det är blod. Jag vet faktiskt inte om den regeln finns. Den fanns i Sverige under en säsong för fem-sex år sedan, säger Adam Gilljam.

Mot Lettland, som i gruppspelet föll med 1–11 mot Norge, 2–18 mot Vitryssland och 2–18 mot Norge, står det väl knappast och väger med Adam Gilljams medverkan om Sverige ska ta sig till semifinal i VM...

– Den här matchen ska vi ju vinna oavsett. Men jag tycker ändå att vi ska vrida på här i början, inte ta det allt för lugnt. Det är då det kan bli konstiga situationer. In med ett mål här i början och sedan spela ut och låta bollen gå, säger han.

Hur ska du följa matchen?

– Jag ska väl stå och titta med "Löken" (Johan Löfstedt), han är lite krasslig. Vi får heja på från läktaren.