Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gjorde hattrick – men Västanfors torskade mot Haparanda efter drama: "Gick undan med deras ryssar"

Västanfors IF var nära att få med sig en poäng från söndagens tuffa bortapremiär i bandyns allsvenska. Fredrik Rydberg satte 6–6 i den 90:e minuten som såg ut att vara matchens sista mål. Men hemmalaget Haparanda Tornio fick sista ordet då de avgjorde på tilläggstid.

Västanfors fick inte den starten på matchen man hade önskat. Haparanda tog ledningen redan i den andra matchminuten.

– Vi var inte riktigt med första tjugo, då gick det undan med deras ryssar. Vi var inte riktigt med, säger Fredrik Rydberg och fortsätter.

– Men ändå får vi in våra påsar genom Jesper Norrman som gör en bra första halvlek. Men vi gör en bra avslutning av första halvlek där vi snäppar upp oss och får in 2-2 som vi var nöjda med.

I andra halvlek är det Västanfors som inleder bäst.

– Vi får en bra start på andra halvlek då de har två spelare utvisade. Men vi bjuder på för mycket idag, suckar Rydberg.

Du ger ändå laget ledningen vid två tillfällen i andra halvlek. Vad gör att ni inte klarar av att hantera ledningen?

– Det är slarv, vi bjuder på fyra mål. Det är bjudningar, returer från målvakten och vi har inte gubbar där som slår bort bollen. Sedan är det lite felmarkeringar och ytor och så vidare, men det är sånt som händer. Sedan kanske vi inte ska stänga matchen, men vi måste kontrollera matchen bättre och inte ge dem för mycket.

Ni lyckas samla kraft och både reducera och kvittera i slutskedet. Kändes det som att ni hade fixat en poäng där?

– Det var inte över, men samtidigt så vill man gå för vinst. Men så var det något snöpligt skit och de får till en riktig pärla i bortre krysset. Alltså det var inget att göra, vi kanske skulle gjort någon rensning innan. Men det är tillfälligheter i matchen och det var den som skjuter hårdast i deras lag som smäller upp den. Det är inget att göra på sista målet.

Finns det någon som ni kan plocka med er för fortsättningen trots förlusten?

– Det är klart att vi plockar med oss att vi möter ett bra Haparanda på bortais när vi vart vakna sedan halv fem i morse. Det är klart att man är lite mör, men det är klart att vi tar med oss grejer, bra kämpaglöd och att vi hämtar tillbaka två kassar. Men jag tycker själv att vi skulle haft med oss en pinne för att vi spelade bra i andra halvlek.

Du gör tre mål i matchen, vad säger du om din insats i premiären?

– Första halvlek är inget bra, jag har någon chans som jag ska sätta dit. Jag är lite besviken för det var solklart läge. Godkänt får jag väl ge mig, men det är inte mer än så när vi inte får med oss någon poäng till laget, avslutar en besviken tremålsskytt.

MATCHFAKTA

Haparanda Tornio–Västanfors 7–6 (2–2)

Målen: 1–0 (2) Jukka Loukkola, hörna, 1–1 (6) . Jesper Norrman, 2–1 (7) Peter Shirokov, 2–2 (12) Jesper Norrman, 2–3 (48) Fredrik Rydberg, 3–3 (51) Jukka Loukkola, 3–4 (58) Fredrik Rydberg, hörna, 4–4 (69) Toni Vanha, 5–4 (75) Ilja Sysoev, 6–4 (84) Peter Shirokov, 6–5 (89) Fredrik Rydberg, 6–6 (90+1) Robin Rebermark, 7–6 (90+2) Jukka Loukkola.

Hörnor: 6–6.

Utvisningar: HT 2x10.

Domare: Juha-Matti Kanniainen.

Publik: 130.