Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gjorde hattrick mot svenska mästarna – så ska hans lag lämna jumboplatsen

Jimmy Berglund gjorde hattrick mot VSK. Men för hans Kalix går det blytungt – fast forwarden ser ändå positivt på framtiden.
– Jag tycker att vi har något bra att bygga vidare på, säger han efter 5–9-torsken mot svenska mästarna.

LÄS ÄVEN: Alla detaljer från storförlusten mot VSK.

Kalix hängde inte alls med i början av matchen och VSK ledde med hela 5-0 efter 22 minuter. Då var det så dags att vakna för Jimmy Berglund och hans Kalix. Berglund, som sköt tre mål och assisterade till ett, var kritisk mot sitt lag efter förlusten.

- Det är synd att det ska ta så lång tid för oss innan vi kommer in i matcherna. Det rasslar alltid till där bak innan vi vaknar. Sedan tycker jag att vi gör en helt okej match.

- VSK är bra hemma. Vi får slita mycket i defensiven och det blev för tuff uppförsbacke när vi släppte in fem mål i början. Det var riktigt tungt för oss.

LÄS ÄVEN: VSK-aren tonar ned snacket om mättnadskänsla.

Kalix har bara vunnit en av tio matcher och står på tre poäng, lika som nästjumbon Gripen. Men Berglund tycker att hans lag borde haft någon mer pinne.

- En tabell ljuger aldrig, tyvärr. Men jag tycker att vi borde haft någon mer poäng. Det är som det är och det är bara att gneta vidare.

- Vi ligger lite efter de andra lagen. Jag tycker ändå att vi har något bra att bygga vidare på. När vi väl vaknar mot VSK tycker jag att vi gör en helt okej match.

Känslan att göra hattrick mot svenska mästarna?

- Alltid skönt att göra mål. Tyvärr bränner jag en straff också. Det är kul att bidra med mål men jag tycker att vi måste vakna tidigare så att vi kan vara med och slåss om poängen.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

VSK-Kalix 9-5 (6-2)

Målen: 1-0 (9) Tobias Holmberg (Jakob Bucht), 2-0 (11) Magnus Joneby (Simon Folkesson), 3-0 (13) Jonas Nilsson (Emil Juhlén), 4-0 (15) Mikael Olsson (Simon Folkesson), 5-0 (22) Stefan Edberg (Simon Folkesson), 5-1 (28) Jimmy Berglund (Simon Viklund), 6-1 (36) Simon Jansson, 6-2 (41) Johan Sundquist (Anders Englund), 7-2 (47) Simon Jansson (Jonas Nilsson), 8-2 (5j1) Jakob Bucht, 9-2 (55) Jakob Bucht (Ted Bergström), 9-3 (62) Christian Frohm (Jimmy Berglund), 9-4 (69) Jimmy Berglund (straff), 9-5 (81) Jimmy Berglund (Simon Viklund).

Hörnor: 10-8.

Utvisningar: VSK 4x10, Kalix 2x10.

Domare: Daniel Labe.

Publik: 832.