Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebesked och bakslag för Edsbyn inför derbyt mot Bollnäs: "Vi vet inte vad det är"

Daniel Liw och Mattias Hammarström är aktuella för spel.
Men inför hälsingederbyt mot Bollnäs gäckas Edsbyn av Fredrik Åströms nya problem.
– Vi kan inte säga varken bu eller bä, säger tränaren Thomas Liw.

Edsbyn hade sex raka segrar inför onsdagens möte med Hammarby. Där ordnade laget ett sent kryss, 5–5, efter en smått osannolik upphämtning under slutminuterna. Det gjorde Edsbyn trots att ljumskskadade Mattias Hammarström och förkylde Daniel Liw inte kom till start. Duon är nu högaktuell för spel inför fredagens hälsingederby i Svenska Fönster Arena.

– Vi räknar med att "Tisen" och Daniel kommer till spel i morgon. De är redo för match igen, bekräftar Thomas Liw.

Edsbyns tränare bekymras dock över Fredrik Åströms status. Inför den här säsongen gjorde försvararen comeback efter att ha tvingats sluta på grund av hjärtproblem i mars 2014. Mot Hammarby tvingades Fredrik Åström kliva av tidigt efter problem med yrsel.

– Vi vet inte vad som är vad och vad som orsakar vad. Det är ett frågetecken och han är borträknad i morgon.

Kan det ha något samband med hans tidigare problem?

– Det är det vi inte vet, så därför kan vi inte säga varken bu eller bä. Men han kommer inte till spel i morgon.

LÄS ÄVEN: Andersson efter upphämtningen mot Hammarby: "Vi måste ha fått hjärnsläpp"

Edsbyn är ett av seriens mest formstarka lag med sina sju raka matcher utan förlust. Bollnäs är ännu värre med åtta raka matcher utan nederlag. Lagens fina formkurvor bör borga för en publikfest, anser Thomas Liw.

– Jag tycker att det borde bli fullsatt, men jag är inte säker på att det blir det. Det är två lag som har gått bra, som ligger på samma poäng och bägge två är topp fyra. Så det här känns riktigt häftigt på alla sätt, säger han.

– Vi behöver prestera på en väldigt hög nivå för att slå Bollnäs. En ingrediens i deras spel är att de vill hålla boll mycket och länge och har visat sig vara svårslagna med det, och det är upp till oss att hantera det. Jag vill inte säga nu vad vi ska göra i morgon, men jag tycker att det är häftigt när vi får mäta oss med varandra. Det är olika sorters spel som möts och det är roligare än att alla spelar lika.

TV: Edsbyn slet bäst i mötet med Gripen – se höjdpunkterna här

Thomas Liw fortsätter:

– Vi har spelat väldigt bra i vissa matcher och fightats bra i andra matcher. Sist hittade vi ett sätt att kryssa mot Hammarby, så det finns olika sorters glädjeämnen. Men vi ser fortfarande en potential i vårt spel.

När lagen möttes i kvartsfinalserien förra året dröjde det till femte avgörande matchen innan Bollnäs blev första lag att vinna på hemmais. Men den historien lägger inte Thomas Liw någon större vikt vid nu.

– Både Bollnäs och vi har gjort bra bortamatcher mot varandra, så det är inte bara i den kvartsfinalserien. De är vana att träna här, men det är ändå vår hemmaplan och vi känner oss starka här.