Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glest igen på Zinken när Hammarby sänkte Kalix: "Vi måste visa varför folk ska gå på bandy"

På isen glänste hemmalaget.
På läktarna gjorde fansen jobbet med stämning och sång.
Men trots klubbens vädjan tidigare i veckan hittade bara drygt 1 600 åskådare till Zinken när Hammarby slog Kalix med 7–2.
– Det är klart vi vill ha mer folk, säger tremålsskytten (?) David Pizzoni Elfving.

TV: Se höjdpunkterna från Hammarby–Kalix

Drygt 1500 åskådare i premiären mot Broberg. Knappt 1 800 i klassiska mötet mot Västerås SK förra fredagen. Det fick Hammarby att gå ut med en vädjan till fansen tidigare i veckan om att komma tillbaka till Zinken.

När Hammarby till slut vann klart mot Kalix på fredagskvällen var publiksiffran förvisso bättre än i premiären mot Broberg, men ändå: 1 633 åskådare är glest för att vara Zinkensdamm, även om de som var på plats ordnade en fin inramning med konstant sång.

– Det är klart att vi vill ha mer folk, men stor bravur till alla dom som ändå är här. De skapar en jäkla bra stämning som är svår att få någon annanstans. De ska ha en stor eloge, säger David Pizzoni Elfving.

Vad kan ni som spelare göra för att få mer folk till arenan?

– Framför allt börja spela en bättre bandy, som vi gjorde stora delar i dag, och locka folk på det sättet. Det har precis slagit om och blivit kallt, så för vissa är det kanske svårt att förstå att bandysäsongen börjat. Säsongen börjar ju tidigare nu än för några år sedan, säger anfallaren.

– Men det behövs också stenhårt arbete med marknadsföring för att visa att vi finns. Det finns mycket som konkurrerar i Stockholm med annan idrott och allt möjligt, så det gäller för oss att visa varför folk ska gå på bandy.

LÄS ÄVEN: Kalixkaptenens stöd till Hammarby: "Kämpa vidare så kommer publiken tillbaka"

Enligt statistiken blev David Pizzoni Elfving tremålsskytt när Hammarby slog Kalix med 7–2. Men enligt anfallaren själv är det inte hela sanningen.

– Alltid skönt att göra mål, även om det första kanske var en bonuskasse. Jag spelade ut till "Roffe" (Rolf Larsson) som sköt på Olle (Olov Englund) och in i mål. Men "Roffe" tog ett mål av mig på försäsongen, så jag fick igen det nu, säger David Pizzoni Elfving med ett skratt.

LÄS ÄVEN: Så var matchen – minut för minut

Hammarby ledde med 2–1 i halvtid efter att ha varit spelförande under stora delar av första halvleken. Efter paus växlade hemmalaget upp även om Kalix hängde med målmässigt genom Johan Sundquists 2–3-mål. Men från 79:e minuten och fram till slutsignalen öste Hammarby på med fyra mål och vann till slut klart med 7–2.

– Vi börjar skapligt, tappar i mitten av första men tar igen i slutet av första. Sedan i andra har vi bra koll stora delar. Vi gnetar på i 70-75 minuter och så lossnar det till slut. De får chansa lite och vi har förhoppningsvis lyckats trötta ut dom lite, säger David Pizzoni Elfving.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Hammarby–Kalix 7–2 (2–1)

Målen: 1–0 (18) David Pizzoni Elfving, 1–1 (21) Jimmy Berglund, 2–1 (43) David Pizzoni Elfving, 3–1 (58) Rolf Larsson, 3–2 (77) Johan Sundquist, 4–2 (79) David Pizzoni Elfving, 5–2 (80) Kalle Mårtensson, 6–2 (87) Adam Gilljam, 7–2 (90) David Brodén.

Hörnor: 8–10.

Utvisningar: Hammarby 2 x 10, Kalix 3 x 10.

Publik: 1 633.

Domare: Niclas Skog.