Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gripens målvaktsmur satte stopp för VSK – bakom ett stensäkert försvar: "Vi har hittat ett jättebra samspel"

VSK hade svårt att ta sig framåt mot Gripen, som lyckades utföra sin matchplan näst intill till perfektion.
Men när de väl tog sig igenom och kom till chanser fanns där ännu ett problem – en storspelande David Erkenborn i Gripenkassen.
– Får man fånga några bollar i början så får man med sig självförtroendet, säger han själv.

Gripen tog en minst sagt överraskande poäng hemma mot VSK under tisdagskvällen – och man gjorde det ledda av ett disciplinerat försvarsspel.

Många var gångerna som VSK försökte forcera Gripens försvarsmur utan att lyckas. Och när man väl gjorde det så stod allt som oftast kvällens målvaktsjätte David Erkenborn i vägen.

– Det känns bra. Vi har hittat ett jättebra samspel nu med försvarslinjen, då är det väldigt mycket lättare att agera där bak. Får man fånga några bollar i början så får man med sig självförtroendet, säger Erkenborn till Bandypuls efter matchen.

Med 2-0-ledningen som Gripen tog i den första halvleken kunde laget fokusera på att backa hemåt och ha en stensäker defensiv.

– Jag tycker att vi kontrollerar matchen defensivt. De har mycket mer boll än vi har, men jag tycker att vi kontrollerar det och får dem dit vi vill.

Är du överraskad över hur bra ni lyckas stoppa dem?

– Nej, överraskad är jag inte. Vi vet ju att gör vi som vi ska och kan, då är vi bra. Förut har vi haft svårt att göra det i 90 minuter men det gör vi i dag, och då har vi chansen att slå vem som helst.

I matchslutet hade VSK tre man på botbänken samtidigt, och i de sista minuterna av tilläggstiden blev samtidigt Gripen fulltaligt. Men man orkade inte gå till attack, utan lyfte mest ifrån sig trots tre man mer på banan?

Är det en försiktighet om poängen som smyger sig in där?

– Ja, det är det ju. Samtidigt är vi ju väldigt trötta också i slutet, och vill spela safe och vara måna om poängen. Med facit i hand kanske vi ska lugna ner och spela lite mer, men det viktigaste är att få med sig poängen.

Är ni mer nöjda med poängen eller besvikna över att det inte blir seger?

– Jag tycker vi är värda seger, och vi är glada över poängen men missnöjda över att det inte blir två. Det tycker jag är den absolut största skillnaden mot förra året. I år är vi inte bara nöjda för att vi gör det bra, vi vill mer, vi vill vinna.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Gripen–VSK 2-2 (2-1)

Målen: 1–0 (4) Johan Grahn, 2–0 (17) Adam Rudell, 2–1 (42) Ted Bergström, 2–2 (72) Tobias Holmberg.

Hörnor: 6-14

Utvisningar: Gripen 2x10, VSK 4x10

Publik: 407

Domare: Valdemar Olsson