Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldtränaren om misstaget som orsakade VSK-kollapsen i elitseriepremiären: "Jävligt missnöjda"

VSK åkte på en käftsmäll i elitseriepremiären. Sjumålsförlust borta mot Sandviken. Tränaren Michael Carlsson förklarar raset i den andra halvleken.
– Vi skulle ha varit mycket lugnare efter att de gjorde sina två snabba mål, säger han.

Annons

1–1 i halvtid blev till en 1–8-förlust efter 90 minuter i Göransson Arena. Efter matchen stängde VSK in i sig i omklädningsrummet under en kvart.

Vad sa du till spelarna?

– Att det alltid är upp till oss själva. Jag tycker inte att vi kom upp i prestation eller arbetsmoral i dag. Vi är besvikna på det. Där ska vi alltid ligga på en hög nivå, säger Carlsson.

Som försökte förklara raset i den andra halvleken.

– Jag tycker att vi lyfte spelet i den andra halvleken. Sedan hade de två lägen och gjorde på dem två snabba mål (2–1 och 3–1 inom loppet av två minuter). Där skulle vi ha varit mycket lugnare och jobbat oss in i matchen. Även med 1–4-underläge och en halvtimme kvar att spela har vi en bra chans att vända om vi tuggar på. Men det gjorde vi inte i dag och SAIK vann rättvist.

Känns som att ni och SAIK ofta turas om med att slå varandra med stora siffror. Tanke kring vad det kan bero på?

– Jag vet inte riktigt. Vi har slagit dem nu i ett par matcher på försäsongen. Jag vet inte, det blir så där ibland.

Hur tänker du kring fortsättningen?

– Det här var en tråkig start men det är samtidigt bara omgång 1 av 26. Vi är jävligt missnöjda med insatsen i dag, och resultatet. Men samtidigt vet vi att vi då får jobba ännu hårdare och spela ännu bättre nästa gång. Det är inga konstigheter. Vi kan ta en torsk, men det blev lite för stora siffror i dag.