Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansökan om bandyhall i Bollnäs inlämnad: "En historisk dag"

"En historisk dag!", skriver Bollnäs GIF Bandy på sin facebooksida. Under måndagen lämnade klubbchef Robert Lindgren som utlovat in en ansökan om option på att köpa fastigheten Bro 4:4.

Annons

Det har beskrivits som en viktig pusselbit i klubbens ambitioner om att få till en bandyhall på SJ-området.

Av ansökan framgår, precis som Robert Lindgren nämnde under fredagens pressträff , att bandyklubben vill köpa fastigheten från kommunen genom ett eget, nytt, fastighetsbolag.

Klubben vill ha en option på 18 månader, vilket skulle innebära att kommunen förbinder sig att inte sälja fastigheten till någon annan under denna tid.

Läs mer: Avtal om sanering av SJ-området klart – men inte underskrivet

Det framgår även att projektet ska finansieras av fastighetsjätten Kvalitena AB, som grundades av Mikael Andersson och bland annat är delägare i bandyklubbens sponsorer Gimmel fastigheter och Stendörren.

Men för att en sådan affär ska bli verklighet vill klubben också ha garantier för att kommunen hyr bandyhallen under de tider som klubben inte använder den själv. Bandyklubben föreslår att hyresavtal som sträcker sig över 20 års tid.

Bandyklubben skriver också att ett av skälen till att man ansöker om en option är att undersöka om det finns "parlamentarisk förutsättning för bandyhall på SJ-området", det vill säga om en majoritet av kommunfullmäktiges ledamöter ställer sig bakom planerna.

Läs mer: Så tycker Bollnäs politiker om bandyhallplanerna

Mer läsning