Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyhall för 4 000 åskådare

Giffarnas plan: en enkel och kall hall i plåt som med tiden färgas röd.

Annons

I ett inlägg på sin hemsida berättar nu Bollnäs GIF Bandy om sina hallplaner.

Läs mer: Bollnäs GIF avslöjar sponsor för hallbygget

Bandyklubben bekräftar det som helahälsingland.se tidigare kunnat avslöja:

Klubben ska via sponsorer stå för finansieringen av bygget, Bollnäs GIF Fotboll flyttar upp sin verksamhet till Sävstaås och bandyhallen ska invigas Grillnatta 2017.

Nya uppgifter är att hallen kommer att ha en publikkapacitet på 4 000 åskådare, med läktare på långsidorna, men inga på kortsidorna.

Själva hallen ska bli av det enklare slaget. Den ska byggas i plåt men inte "bli en stor ful plåtlåda", eftersom de plåtfasader som ska användas "med tiden blir röda som tegel" och därmed smälter in med övrig bebyggelse på SJ-området.

Läs också: Peter Axmans krönika om turerna kring bandyhall i Bollnäs

Det ser ut att bli en kall hall, i likhet med bandyhallarna i Edsbyn och Vetlanda, där besökarna kommer att behöva ha vinterkläderna på.

Vad gäller de kostnader som beräknas hamna i kommunens knä så skriver klubben att drifts- och hyreskostnader kommer att vara ungefär lika som i förra förslaget. Det skulle i så fall innebära 5-7 miljoner kronor om året.

Klubben uppger att de för samtal med andra orter för att få ner materialkostnaderna om fler bygger samma typ av hall samtidigt.

Läs mer: Gumpels: Bandyhall känns osäkert"

Mer läsning