Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om bandylån skjuts upp

Det blir inget beslut i bandyhallsfrågan vid kommunfullmäktigemötet i Bollnäs den 30 mars.
Beslutet skjuts upp till fullmäktigemötet i april.

Annons

I december beslutade kommunfullmäktige att frågan om ett lån på 61 miljoner kronor till Bollnäs GIF Bandy skulle tas upp för slutgiltigt beslut i mars. Men nu har tidsplanen ändrats.

– Bandyföreningen behöver mer tid för att få fram sitt underlag, säger kommunalrådet Marie Centerwall (S). Och samtidigt är det en fördel för den kommunala hanteringen, att det inte blir för snävt om tid.

I dag återstår bara drygt två veckor till nästa fullmäktigemöte – och tiden är knapp för att kalla till extra sammanträde med kommunstyrelsen och informera de politiska partierna om beslutsunderlaget, konstaterar kommunalrådet:

– Det är en fördel för den kommunala hanteringen om vi inte behöver forcera – och en månad längre tid spelar nog ingen roll.

Det håller bandyklubbens ordförande Jan Isaksson med om:

– Vi väntar på en kalkyl som kommer nästa vecka – och som vi får hjälp från ett företag i byggbranschen med. Vi vill presentera ett så bra underlag som möjligt för kommunfullmäktige – och jag har sagt hela tiden att vi inte vill lämna ett underlag som vi är osäkra på.

Frågan kommer i stället upp för beslut i kommunfullmäktige den 27 april.

– Vi tänker i alla fall inte börja bygga före sommaren, säger Jan Isaksson.

Mer läsning