Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra möten om bandylån

Ansökan från Bollnäs GIF Bandy om ett lån på 61 miljoner kronor till ett hallbygge på Sävstaås, kommer att behandlas vid ett extra möte i kommunstyrelsen den 20 april.

Annons

I december beslutade kommunfullmäktige att frågan om det kommunala lånet skulle tas upp för beslut i fullmäktige senast i mars i år. Men i mitten av mars kom beskedet att tidsplanen blev för snäv – och att ärendet skjuts upp till nästa fullmäktigemöte den 27 april.

Nu är det också bestämt hur lånefrågan ska hanteras fram till dess.

– Alla papper finns fortfarande inte på bordet och ärendet är inte förberett, sa kommunfullmäktiges ordförande Stefan Permickels (S) vid fullmäktigemötet i måndags – där politikerna ställde sig bakom förslaget om den nya tidsplanen.

Det innebär att ett extra kommunstyrelsemöte om låneärendet ska hållas den 20 april, en vecka före fullmäktigemötet den 27. Och på kvällen den 13 april – en vecka före det extra kommunstyrelsemötet – blir det information om beslutsunderlaget till samtliga partigrupper i kommunfullmäktige.

Inför beslutet i fullmäktige, har kommunchefen i uppdrag att förhandla fram ett hyres-, drifts- och skötselavtal med föreningen, att utreda förutsättningarna för en marköverlåtelse och att ta fram ett köpeavtal.

Läs också:

2015-03-04 Bandylån prövas igen

2014-12-12 Majoritet säger nej till bandylån

2014-12-11 Nej till lån för bandyhall

2014-11-27 Har inte råd att bygga bandyhall

2014-11-27 Chefer vill skjuta på investeringar

2014-11-14 61 miljoner för "Folkets bandyhall"

Mer läsning