Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sponsorn för Bollnäs bandy köpte lyxplan

Fastighetskungen Mikael Andersson, från Kilafors, har köpt SCA:s och Sandviks lyxjet.

Annons

Mikael Andersson är känd sedan tidigare som sponsor till Bollnäs bandy och sin inblandning i planerna på en ny bandyhall. Han är uppväxt i Kilafors, men är numera skriven i Monaco och syns ofta på kontoret på Strandvägen i Stockholm.

Som grundare och ägare åt fastighetsbolaget Kvalitena och delägare i Gimmel Fastigheter AB, äger han idag fastigheter för 20 miljarder kronor.

Nu har Kvalitena även köpt SCA:s, Sandviks och Industrivärldens skandalomsusade flygbolag Bromma Business Jet, rapporterar Dagens industri .

Med flygbolaget blev Kvalitena ägare till två nya privatjet av modellen Falcon 7X. För att finansiera flygplansaffären tog de ett lån på 600 miljoner kronor.

LÄS MER: Här är mannen bakom Bollnäs stjärnvärvningar

Affären har gått ganska obemärkt förbi då Kvalitena med sina ägare inte är vida känt utanför mindre fastighets- och bankkretsar.

Mikael Anderssons kompanjon i firman, Claes Wollter, som äger 10 procent av aktierna i företaget, ställer sig inte positiv till affären. Han berättar för Dagens industri att flygplan, båtar och bilar är något man alltid förlorar pengar på.

Mer läsning