Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi sätter oss själva i ett strupgrepp"

/

Bollnäs Bandy vill låna 61 miljoner av Bollnäs kommun och föreslår nu själva ett villkor.
– Vi gör allt markarbetet. Först när det är klart och godkänt får vi lyfta lånet om det beviljas, säger klubbens ordförande Jan Isaksson.

Annons

Bollnäs Bandys ansökan om att få låna 61 miljoner av Bollnäs kommun för att bygga en bandyhall kommer allt närmre ett beslut. Den 27 april ska kommunfullmäktige besluta i frågan och nästa vecka tas ärendet upp i ett extrainsatt kommunstyrelsemöte.

Med anledning av detta hölls tidigare på måndagskvällen ett möte i sessionssalen där det kommande beslutsunderlaget presenterades för samtliga partigrupper i fullmäktige. Bollnäs Bandy redogjorde för sina planer vid ett eventuellt hallbygge och kommunens fastighetschef Per Molin för vilka villkor som i så fall ska gälla.

Under mötet lade Bollnäs Bandy fram ett nytt förslag som går ut på att klubben själv står för allt markarbete. Det är en insats som värderas till 12 miljoner kronor. Först när det arbetet är klart och godkänt ska lånet kunna lyftas enligt klubbens eget förslag.

– Det betyder att vi sätter oss själva i ett strupgrep, för klarar vi inte av att göra det här så blir det inget hallbygge, säger Jan Isaksson.

Under mötet pratade också klubbchefen Robert Lindgren och spelaren Andreas Westh om betydelsen av en bandyhall.

– Det blev ingen debatt utan var ett ovanligt lugnt möte och det kändes bra, tycker Jan Isaksson.

Enligt honom så var det mest frågor kring detaljer som kom upp till diskussion.

Mer läsning