Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarby ett vinnarlag igen efter kraschen mot Sandviken: "Borde gjort fler mål"

Hammarby är tillbaka på banan igen.
Mycket tack vare ett träningsläger i Vetlanda.
– Det gjorde att vi kunde rätta till en del saker i vårt spel, säger Adam Gilljam efter söndagens 6–4-seger mot Bollnäs.

Efter segrar mot Tillberga, Rättvik och Tellus kom 5–15-smällen mot Sandviken för Hammarby. Trots att det bara är försäsong ändå ett resultat som gav eko.

Men efter den matchen har Stockholmslaget slickat såren under en helg i Vetlanda.

– Träningslägret i Vetlanda gjorde att vi kunde rätta till en del saker. För oss handlar det mycket om att få nöta på stor is, det är bra träning också för oss att spela matcher, säger Adam Gilljam.

Lägret avslutades med match mot Vetlanda (5–5) och på söndagen var det dags för ett nytt framträdande i Göransson Arena – den här gången mot Bollnäs.

– Det kändes ganska stabilt för vår del, i stora delar spelar vi bra bandy. Vi borde nog gjort några fler mål till och med tycker jag, säger Adam Gilljam.

Hammarby kopplade ett tidigt grepp i matchen när Jesper Jonsson, framspelad av just Gilljam, kunde göra 1–0 redan efter två minuter. I paus stod det 4–2 för Hammarby som tidigt i andra halvlek ökade greppet när Kalle Mårtensson satte 5–2.

Bollnäs gjorde ett försök att närma sig men kunde aldrig hota på allvar och när Jesper Jonsson fixade 6–3 i 80:e minuten var det över.

– Det känns bättre och bättre, man kämpar och sliter på som vanligt vid den här tiden. Mestadels är vi på hockeyhallen på Zinken, och nåt pass i Uppsala. Man vill inte flänga för mycket heller, för det sliter ju, det kan ta flera timmar att ta sig hem efter träning i Uppsala, säger Adam Gilljam.

Noterbart från matchen är att Per Hellmyrs inte kom till spel för Bollnäs.

Lagen möts snart igen i gruppspelet i Svenska Cupen. Bollnäs chans till revansch blir på lördag.

Matchfakta

Bollnäs–Hammarby 4–6 (2–4)

Mål, Bollnäs: Daniel Berlin, Caspher Ekström, Samuli Helavuori, Christian Mickelsson.

Hammarby: Jesper Jonsson 2, Rolf Larsson, Kasper Milerud, Kalle Mårtensson, David Pizzoni Elfving.

Hörnor: 9–5.

Utvisningar: Bollnäs 2x10, Hammarby 3x10.