Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarby kopplade grepp om slutspelsplatsen efter segern mot Vänersborg: "Är farliga nu"

Sex poäng till ingenmanslandet. Fem matcher kvar att spela.
Hammarby kopplade ett säkert grepp om slutspelsplatsen.
– Vi får inte stirra för mycket i tabellen nu. Det är en match i taget som gäller, säger Adam Gilljam.

Hammarby tog en viktig seger mot Vänersborg. Nu är de ett av fyra lag på 24 poäng och det är sex långa pinnar ned till plats nio, nedanför slutspelsstrecket.

Bajen tog tidigt tag om kommandot mot Vänersborg när Kalle Mårtensson skickade in första bollen och innan Jesper Jonsson snart utökade.

– Vi gjorde 2–0 ganska tidigt och det kändes som vi var väldigt stabila, säger Adam Gilljam.

De såg sedan ut att gå mot en storseger, men i slutet gjorde bortalaget en sista forcering för att putsa till siffrorna, som till slut skrevs till 6–3.

– Försvarsspelet var prickfritt i 85 minuter. Vänersborg hade ingen riktigt bra lösning på oss i dag.

I 85:e minuten passade också Hammarby på att skicka in målvakten Gustav Holmgren, som gjorde sina första elitserieminuter för Hammarby. Det blev två insläppta mål för debutanten, men också flera räddningar.

– En räddning var fantastisk. Det är bra att han får komma in och känna på det. Det var synd bara att vi inte kunde hjälpa honom, så han sluppit släppa in de två, säger Gilljam.

Med ökat avstånd neråt, ser slutspelsplatsen i princip bärgad ut.

– Vi får inte stirra för mycket i tabellen nu. Det är en match i taget som gäller. Men spelar vi som nu blir vi farliga i slutet på säsongen.

Du tycker inte att det är klart nu?

– Absolut inte. Så länge det inte är klart är det inte klart. Vi har Kalix borta om en vecka, tills dess får vi träna lite gött och hoppas att det blir kallt i Stockholm i veckan.