Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarby utslaget – nu lägger Per Einarsson av: "Jag har spelat i mina drömmars klubbar"

Brorsan slutade efter förra säsongen.
Nu går Per Einarsson samma väg.
Efter sju år i Hammarby lägger 32-åringen av.
– Någonstans känner man när det är färdigt, säger han till Vetlanda-Posten.

För nästan exakt ett år sedan avslöjade Bandypuls att Hammarbyprofilen Ulf Einarsson var klar med elitkarriären efter kvartsfinaluttåget mot Sandviken. Då hade Vetlandasonen spelat sju säsonger på Zinkensdamm.

Nu upprepar sig historien, men med hans tre år yngre bror Per Einarsson. Efter Hammarbys kvartsfinalförlust med 1–3 i matcher mot Bollnäs tackar han för sig efter sju säsonger, och säger till Vetlanda-Posten att han lägger av.

– Någonstans så känner man när det är färdigt, både i kroppen och i huvudet, säger 32-åringen, som värvades till Hammarby från Vetlanda 2010, till tidningen.

LÄS ÄVEN: Jesper Jonsson efter förlusten mot Bollnäs: "Inte lätt att hela tiden möta tio försvarare" (Plus)

Per Einarsson, som har varit skadedrabbad de senaste åren, har spelat både ytterhalv och mittfältare i Hammarby. 2013 var han med och vann klubbens andra SM-guld i historien när laget slog Sandviken med 9–4 på Friends Arena – höjdpunkten på karriären tillsammans med fem ungdomsguld med moderklubben.

– Som tur är kan man titta tillbaka på en karriär med mestadels glädje. Jag har spelat i mina två drömmars klubbar och dessutom fått vara med och vinna SM-guld i båda två, säger Per Einarsson till Vetlanda-Posten.

TV: Bollnäs skickade Hammarby på semester – här ser du matchens alla höjdpunkter

– Jag tycker att jag har representerat de två finaste klubbarna som finns. VBK för dess utbildning och Hammarby för dess unika hemmaarena mitt i stan och deras fantastiska fans.

Den tredje och äldste brodern, Björn Einarsson, har också spelat i Hammarby. Han representerade Stockholmsklubben mellan 1997 och 2002. Både han och Ulf Einarsson spelar numera i division 1-klubben Åby/Tjureda som för närvarande spelar allsvenskt kval.

Återstår att se om det blir en trio Einarssons i klubben i framtiden...

LÄS ÄVEN: Lär känna Hammarby: "Vi ska försöka få in honom i Paradise Hotel" (Plus)