Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarby, Villa eller Vetlanda – Jesper Jonsson funderar: "Jag känner mycket för den föreningen"

Förlänga med Hammarby?
Återvända till Vetlanda?
Eller testa någonting nytt med Villa?
– Jag har en del att fundera på, säger Jesper Jonsson.

Under de senaste säsongerna har Jesper Jonsson varit en av Hammarbys stora nyckelspelare och i september förra året fick han dessutom landslagsdebutera för Sverige.

Nu har kontraktet med Hammarby gått ut och Jesper Jonsson är ett eftertraktat namn på silly-marknaden. Han uppvaktas av flera klubbar, däribland Hammarby som vill skriva ett nytt kontrakt med sin mittfältsstjärna.

– Vi har väl pratat lite, dom vill förlänga och att jag ska spela kvar i Hammarby. Det är inte mycket mer än så, det har varit prio för klubben att lösa den situation som har varit, säger Jonsson.

Hammarby beviljades tidigare i veckan elitlicens och Stockholmslaget kan nu på allvar börja bygga truppen inför nästa säsong.

För Pluskunder: Efter tunga tiden – så ska Hammarby lösa ekonomin

– Det är väl klart att det känns bra att det löste sig, jag vet ju en del om hur hårt klubben har jobbat för att det ska lösa sig och det har varit tuffa år.

Jesper Jonsson kom till Hammarby inför säsongen 2013/14, från Vetlanda där han då hade spenderat fem år. Den sista säsongen var han lagkapten och nu hoppas Vetlanda kunna locka tillbaka Jonsson till Småland.

– Vetlanda pratar jag givetvis med, så är det. Vi får väl se var det landar och jag är inte i närheten av att ta ett beslut utan jag ska fundera ordentligt var jag har bäst chans att utvecklas.

Du hyser varma känslor för VBK?

– Det är klart att jag känner mycket för den föreningen. Jag har mycket kompisar som spelar där och många runt omkring laget som jag har känt väldigt länge. Det är mycket på det personliga planet, jag har många goda vänner i Vetlanda.

För Pluskunder: Stor genomgång – så är kontraktsläget i samtliga elitserielag

Samtidigt rustar Villa Lidköping för ytterligare en säsong där man siktar på att det hem det där efterlängtade SM-guldet. Och då är man intresserade av att knyta till sig Jesper Jonsson.

– Ja, jag har kontakt med Villa också. Och vi har haft kontakt från och till genom åren. Det är också en intressant klubb.

Till sommaren är Jesper Jonsson dessutom klar med studierna i Stockholm och den civila delen av livet kan även det komma att spela en avgörande roll när det kommer till val av klubb.

– Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra efter sommaren, men det är klart att jobb och det sociala väger in var jag ska fortsätta bandykarriären. Just nu har man lite att ställa sig till om hur min framtid ska se ut och just nu funderar jag över var jag som person och som bandyspelare kan utvecklas mest.

När tror du att du kommer fatta ett beslut?

– Det vet jag faktiskt inte just nu, nu har precis kontraktet gått ut här i april och jag har varit utomlands på semester. Det är först nu som man får fundera ordentligt på framtiden, ett beslut kommer att växa fram inom de närmaste veckorna.