Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarbys storsatsning – ska bli ledande inom juniorutveckling: "Bäst inom tre år"

"Bäst på juniorutbildning inom tre år".
Det är Hammarby Bandys nya målsättning.
– Det finns få saker som är så härligt som att se unga människor utvecklas och bli bättre, säger Kristian Marosi, ny verksamhetsansvarig för juniorelit.

Annons

► (+) Löfstedt gästar Bandypuls TV – avslöjar bandy-Sveriges bästa golfare: "Men i mina bästa stunder är jag i absoluta toppen"

En storsatsning på juniorer ska lyfta Hammarby Bandy.

Målet är att bli bäst i landet på utvecklingen av juniorer inom de tre kommande åren.

Som en del i klubben kommer ha lag i juniorelitserien men kommer också att ställa upp med ett lag i Pojkelitserien, något klubben inte haft på ett flertal år.

Ansvarig för den nya juniorverksamheten blir Kristian Marosi som tidigare tränat Unik i allsvenskan.

Han får rollen som verksamhetsansvarig samtidigt som han kommer vara huvudtränare för U20-laget i juniorelitserien.

– Vi gör detta som en del i utbildningen av Hammarbys egna spelare i den åldern. Vi har gjort den sportsliga bedömningen att laget kan spela i den serien, samtidigt som spelarna själva har uttryckt en önskan att få spela där och mäta sig med dom bästa i den åldern, och jag hoppas att övriga klubbar kan ge oss den respekten att vi själva kan få göra den bedömningen utan att det påverkar våra relationer på ett negativt sätt, säger Kristian Marosi till klubbens hemsida.

► (+) Lebedevs framtid i händerna på Migrationsverket: "Tänker inte på bandyn nu – bara på familjen"