Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarström febersjuk – kan missa matchen mot Hammarby

Mattias Hammarström missade matchen mot Vetlanda på grund av sjukdom.
Nu kan även hemmamötet mot Hammarby vara i fara.
– Kan inte svara på om jag kan spela, säger anfallaren.

Annons

På onsdagskvällen åkte Edsbyns IF på andra raka bortaförlusten den här säsongen. Hemma i Edsbyn satt en febersjuk Mattias Hammarström och följde matchen via Bandypuls sändning .

– Jag har haft hög feber, men har inte kollat den i dag. Jag har försökt sova bort den, säger en hostig Hammarström när Bandypuls når honom på torsdagen.

Finns det någon chans att du spelar i morgon?

– Inte som det känns nu, men det är ju mer än 24 timmar kvar. Jag hoppas, men kan inte svara på det nu.

Läs mer: Edsbyn slirade mot Vetlanda

Hammarström insjuknade innan laget satte sig på bussen söderut och fanns således inte med i Vetlanda.

– Det såg ut som att Vetlanda störde oss bra. Vi fick inte till vårt spel, såg det ut som. Det är lite svårt att se på TV, men så tyckte jag det såg ut.

Edsbyn har inlett säsongen med två bortaförluster och två vinster hemma i Svenska Fönster Arena. På fredag kommer Hammarby på besök, med två raka hemmamatcher i bagaget. 3–3 mot Vänersborg i förra fredagen och 5–2 mot Broberg i den match som egentligen skulle ha varit premiärmatchen på Zinkensdamm, men som sköts upp till onsdagen på grund av brist på is.

Mattias Hammarströms facit efter de fyra inledande omgångarna är fyra mål på tre spelade matcher. Anfallskollegan och lagets andra storskytt Jonas Edling har gjort sju mål och en assist och leder den interna skytteligan.

Se även: Höjdpunkter från Vetlanda–Edsbyn

– Det har känts bra. Både jag och laget var på gång efter förra matchen, men så kom det här som en liten kalldusch. Men det är bara att ta nya tag, säger Hammarström om sin inledning.

I matchen mot Vetlanda fick Mattias Andersson och veteranen Magnus "Kuben" Olsson kliva in och ta lite mer offensiva roller i Hammarströms frånvaro. Om det blir lika på fredag återstår att se.

– Jag har pratat med laget och vi har bestämt att jag ska vara hemma i dag också, så avvaktar vi till i morgon, säger Mattias Hammarström.

Se matchen Edsbyn–Hammarby här