Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarströms skytte räddade blekt Edsbyn: "Det kör ihop sig för oss"

I normala fall ska Tellus vara chanslöst mot Edsbyn.
Men hemmapremiären på Zinkensdamm bjöd i stället på kamp i 97 minuter.
– Vi är nöjda med två poäng med tanke på hur det blev, det hade lika gärna kunnat bli kryss eller förlust, säger Mattias Hammarström, som fick ta på sig matchhjälterollen för Edsbyn med sina tre mål.

Det fanns fog för att tro på en kulramsmatch inför mötet mellan Edsbyn och Tellus. Knappast på en match där det skulle krävas en matchhjälte.

Men när Edsbyn valde att bara ställa in skridskorna på Zinkensdamm så blev det ett drama som levde i 97 minuter.

– Det tycker jag faktiskt inte att vi gör, visst hade man kanske förväntat sig att det skulle gå lite enklare. Men man märkte direkt att de sliter som djur och stör oss, säger Mattias Hammarström.

– Tempot var inte det högsta man varit med om.

Är det omedvetet en underskattning som smyger in. Att ni har en tendens att dippa mot på papperet sämre lag?

– Man har mycket mer gratis i en match mot exempelvis Villa, men visst försöker vi tagga upp oss själva. Idag sliter vi mycket i deffen som kanske inte syns, men det är jobbigt eftersom vi hamnar lite på mellanhand i det vi gör.

Vill man hårddra det så kan Edsbyns insats sammanfattas med att det egentligen bara var en sak som funkade – Hammarströms skytte.

LÄS ÄVEN: Miljonregn över svenska bandyklubbar

Anfallaren gjorde 1–0 på hörna efter 13 minuter och fyllde på med 2–0 tio minuter senare på ännu en hörna.

Han avslutade sitt målskytte med att göra 3–1 i den 52:a minuten – som en personlig revansch då det var just Hammarström som spelade fram Niklas Westblad till Tellus reducering och historiska första mål i en elitseriematch hemma på Zinkensdamm.

– Vi ska ju göra en bättre insats själva, det tycker jag. Det började bra när vi får hörnmålen, men de stör oss och det kör ihop sig för oss, säger Mattias Hammarström, som direkt efter sitt 3–1 fick se junioren William Hallberg pricka in 2–3 för Tellus.

TV: Määttä matchhjälte för Edsbyn – se alla målen mot Vetlanda här

Resan efter det blev sedan allt annat än behaglig för Edsbyn, som uppträdde lojt och tafatt mot ett hemmalag som ju längre matchen led började få vittring på säsongens första poäng.

Inte ens en timeout gjorde att det såg bättre ut, och med tanke på att Tellus skapade en hel del hörnor och hyggliga lägen framför Erik Persson i Edsbyns mål så hade det kunnat sluta illa.

– Vi är nöjda med två poäng med tanke på hur det blev, det hade lika gärna kunnat bli kryss eller förlust.

Nu står Edsbyn i stället på tre segrar inför mötet med Sandviken på tisdag. Då kommer det krävas lite mer svett.

Men som Mattias Hammarström indirekt säger – det är lättare att tagga till mot topplag.

LÄS ÄVEN: Veteranen efter stormatchen mot Vetlanda

Matchfakta

Tellus–Edsbyn 2–3 (0–2)

Mål: 0–1 (13) Mattias Hammarström, hörna, 0–2 (23) Mattias Hammarström, hörna, 1–2 (47) Niklas Westblad, 1–3 (52) Mattias Hammarström, 2–3 (53) William Hallberg.

Utvisningar: Tellus 2x10, 1x5, Edsbyn 3x10.

Hörnor: 8–12.

Domare: Mikael Hillerius.

Publik: 428.