Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hampus Krantz trivs som libero i ett hårt ansatt försvar: "Det som är bäst med Tellus"

Tellus var laget på allas läppar efter derbyskrällen mot Hammarby.
Men på Hällåsen kraschade man rejält.
– Synd, jag trodde vi hade någonting efter Bajen som vi kunde bygga vidare på, säger liberon Hampus Krantz.

2–2 mot Hammarby i fredagens historiska Stockholmsderby. Men Tellus stabila försvarsspel var som bortblåst på Hällåsen.

Efter drygt tio minuter låg man under med 0–3 och efter den mardrömsstarten kunde man aldrig hota Broberg.

– Det var inte så bra defensiv insats idag. Tråkigt att det blev så här. Vi startade matchen med att hålla i bollen första två minuterna. Men sen åker vi på en riktig kanon från Söderberg, säger liberon Hampus Krantz och fortsätter:

– Vi blir lite stressade och matchen dör lite. Synd, jag trodde att vi hade någonting efter Bajen som vi kunde bygga vidare på. Men det var som bortblåst.

Tellus föll med hela 3–10 och nu väntar ett välkommet landslagsuppehåll, där Tellus ska försöka hitta tillbaka till grunderna som man satte så bra mot Hammarby.

– Nu har vi chansen att träna och fila på saker, det har vi inte nu när det är match varannan dag. Då blir det mest lugna träningar med lite fasta situationer och sånt. Nu har vi chansen att nöta på spel, vi har ju lite att förbättra.

Som libero i Tellus har Hampus Krantz mycket att stå i. Hans lag blir ofta hårt ansatt av motståndarlagen och Krantz ska styra ett ofta pressat försvar.

Men det är en roll som han trivs alldeles utmärkt med.

– Det är kul, vi får mycket att göra hela tiden. Det som är bäst med Tellus och som vi har visat i tidigare matcher är ju det kompakta laget. Vi är en lagmaskin som jobbar för varandra och det är därför vi kan ro på lag som Edsbyn eller till och med Hammarby då, säger han.

– Vi måste jobba vidare med det, att alla jobbar stenhårt i defensiven och sen anfaller vi ihop. Det är det som är kul i ett sånt lag, som har fokus på defensiven.

På Hällåsen har han dessutom spelat många gånger förr. Hampus Krantz är uppvuxen i Bollnäs och gillar bortamatcherna i Hälsingland – kanske framför allt den som väntar efter landslagsuppehållet.

– Här har man spelat hur många gånger som helst och mött Broberg. Det är jättekul att komma upp hit och nu är jag sjukt laddad för nästa onsdag också, då vi ska upp till Sävstaås (för att möta Bollnäs).

MATCHFAKTA

Broberg–Tellus 10–3 (5–1)

Målen: 1–0 (6) Martin Söderberg, 2–0 (8) Jonas Engström, 3–0 (12) Martin Söderberg, 4–0 (24) självmål, 4–1 (39, straff) William Hallberg, 5–1 (43) Jesper Öhrlund, 6–1 (54, hörna) Jonas Nygren, 6–2 (57) William Hallberg, 7–2 (61) Martin Söderberg, 7–3 (66) Anders Persson, 8–3 (70) Stefan Larsson, 9–3 (87) Martin Söderberg.

Hörnor: 10–6

Utvisningsminuter: 40–45

Publik: 723

Domare: Andreas Broberg