Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är elitseriens mest underskattade spelare – för andra året i rad: "Förhoppningsvis lyckas jag göra mål på Bergwall innan jag fyller 35"

VSK:s Mikael Olsson har blivit framröstad till elitseriens mest underskattade spelare för andra säsongen i rad. Men själv tonar han ned den fina titeln.
– Jag har inget behov av att stå i rampljuset, säger Olsson.

223 spelare och ledare har svarat i Svenska bandyförbundets enkät inför elitseriepremiären. Då röstades VSK:s mittfältare Mikael Olsson fram till seriens mest underskattade spelare med åtta procent av rösterna. Den titeln fick han även i förra årets enkät, då med sju procent av rösterna.

Varför, tror du?

– Jag såg procentsatsen och det är väl inte så märkvärdigt. Det är väl kul att någon tycker så, men jag stirrar mig inte blind på den. Jag menar: det är en svår titel. Vad betyder den?

Att du anses vara väldigt bra, men kanske inte får den uppmärksamhet du förtjänar. Dessutom har du blivit utsedd till årets mest underskattade spelare två år i rad. Det måste betyda någonting?

– Det är väl ett tråkigt svar, men jag bryr mig bara om att laget vinner och har inget behov av att stå i rampljuset. Jag vet om mina styrkor och svagheter, säger Olsson.

Hur skulle du beskriva dina styrkor?

– Min största styrka skulle jag säga är inställningen. Jag kliver alltid in med hundra procent av det jag har för dagen. Sedan får andra bedöma mina styrkor.

Men Olsson är mer konkret angående vad som är hans svaghet. Och berättar att han lägger mycket tid på att förbättra skottet.

– Det finns så klart massor av andra grejer också men skottet tål att övas på. Jag nöter en hel del. Förhoppningsvis lyckas jag göra mål på (VSK-målvakten Andreas) Bergwall innan jag fyller 35, ha ha, säger Olsson.

Vilken nivå ligger du på överlag inför den här säsongen?

–Sedan jag kom till VSK har jag känt mig starkare för varje dag. Jag har blivit smartare i mitt spel och känner mig pigg och fräsch inför den här säsongen.

VSK vann World Cup förra helgen. Det var lagets sjunde titel i turneringen och därmed är klubben bäst i världen – någonsin.

På fredagen spelar VSK elitseriepremiär mot Sandviken i Göransson Arena.

– Roligt med en värdemätare direkt och vi är riktigt sugna. Med tanke på att vi har i princip samma lag denna säsong (bara Aksel Ekblom har lämnat och Rasmus Sjöström flyttats upp) finns det bara en målsättning inför denna säsong och det är SM-guld. Så tror jag att alla i VSK känner, säger Mikael Olsson.