Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Bandypuls veckans lag: "Kunde uppenbarligen skjuta också..."

Här är nästa Veckans lag – det fjärde säsongen 2016/2017.
Bakom uttagningen står Bandypuls Rikard Bäckman tillsammans med er läsare.
Parentesen anger hur många gånger spelaren har varit med i Veckans lag den här säsongen.

MÅLVAKT

David Erkenborn, Gripen Trollhättan (1)

Hammarby kunde inte David Erkenborn och Gripen göra så mycket åt, även om man höll det skapligt jämnt ett bra tag på Zinken. Men insatsen vi minns är den målvakten gjorde hemma mot VSK – där han räddade sagolikt många bandybollar. Ibland räcker det med en superinsats för att komma med i Veckans lag. En utstuderad sådan stod David Erkenborn för när Gipen fick 2–2 mot det regerande mästarlaget.

LÄS MER: Gripens måvaktsmur satte stopp för VSK

FÖRSVAR

Robin Sundin, Hammarby (1)

Bäst på isen när Hammarby slog Gripen – aktiv och sedvanligt rapp på skridskorna. Det syns även i statistiken, då halven stod för tre assist, varav en på ett hörninslag. Det pratas kanske inte lika mycket om Robin Sundin längre, men nog är han en kvalitetsspelare. Borde inte vara helt offside i landslagsdiskussionen heller.

Martin Andreasson, Villa Lidköping (1)

Blir bara bättre och bättre ju längre säsongen går. Mår naturligtvis bra nu när Martin Johansson är tillbaka i laget (han hade också kunnat vara med i veckans lag...). Energispelaren Martin Andreasson gjorde det viktiga 2–4-målet på hörna när Villa åt ikapp VSK:s försprång och fick kryss i ABB Arena.

Andreas Westh, Bollnäs (1)

Så var vi där igen då – Bollnäs har släppt in minst mål i elitserien på sina sju spelade matcher. Landslagskaptenen och Bollnäs general Andreas Westh har som vanligt en stor del i att Bollnäs försvarsspel fungerar. Rutinerad och säker. Gjorde sitt andra mål för säsongen i derbyt mot Broberg – 1–0 på hörna efter en kvart spelad.

Johan Jansson Hydling, Sirius (1)

Sirius kommer från en fin vecka – seger uppe i Kalix följt av storskräll hemma mot stjärnlaget Vänersborg. I den sistnämnda matchen täckte Johan Jansson Hydling så mycket skott att hela karln bör ha varit ett enda stort blåmärke efteråt. Kompenserar sina brister med att offra sig hänsynslöst för laget i match efter match, omgång efter omgång.

LÄS MER: Hydling: "Domaren var snäll"

Hans Andersson, Edsbyn (1)

Har Edsbyns landslagshalv, som var bäste svenska spelare i VM i Uljanovsk, någonsin varit bättre än vad han är nu? Det är frågan. Oerhört mångsidig bandyspelare; kan passa, kan åka och kan skjuta. Viktig för Edsbyn – med i det mesta.

LÄS MER: Här är förra veckans lag

MITTFÄLT

Jesper Jonsson, Hammarby (1)

Stod för hälften av sin poängskörd hemma på Zinken mot Gripen (åtta totalt). Mittfältaren Jesper Jonsson, som förväntas vara en av de drivande i Hammarby, gjorde tre mål och en assist i matchen och var mycket bra.

Jesper Eriksson, Villa Lidköping (1)

Kanske bandy-Sveriges mest underskattade spelare. Ger alltid hundra procent själv, och driver dessutom på de andra i Villa Lidköping. Det är inte alls otänkbart att Jesper Eriksson är landslagsaktuell igen, faktiskt. Matchen vi minns till detta fjärde Veckans lag? Jo, det måste nog vara när Villa hamnade skrynkligt till mot Vetlanda, men vände på steken. Matchvinnare: Jesper Eriksson, som uppenbarligen kunde skjuta också. Innan det matchavgörande målet hade han stått för tre assist...

LÄS MER: Eriksson: "Det är once in a lifetime"

ANFALL

Erik Pettersson, Sandviken (2)

Erik Pettersson och en annan känd målskytt som ni kan se nedan verkar ha gjort ett litet ryck i elitseriens skytteliga. Efter Erik Petterssons måluppvisning mot Tellus, där han gjorde fem, är han nu tvåa i skytteligan med 21 mål på åtta matcher. Världens bästa 95:a är i superform, någon annan tolkning går ej att göra.

David Karlsson, Villa Lidköping (2)

Han är faktiskt makalös, denne 35-åring från Eskilstuna. Ska vi ta det Veckans lag-grundande målskyttet? Okej. Ett på Vetlanda, två på VSK – och sex mål på Kalix. Leder skytteligan, bara Erik Pettersson se ut att kunna hota honom, med 23 mål. Även den totala poängligan toppar David Karlsson. Förra säsongen kom han två i skytteligan, med ett snitt på 2,07 mål per match. På de nio första matcherna nu snittar han 2,55.

LÄS MER: Show av Karlsson – sex mål på en halvlek

Markus Kumpuoja, Sirius (1)

Den gångna veckoperiodens stora succéspelare i elitserien. Började med att göra tre mål i Kalix när Sirius åkte hem med två sköna pinnar, och hade sedan poängfest hemma på "Studan" med tre mål och en assist när Sirius skrällde mot Vänersborg. Väldigt viktig i ett ungt och tunt Sirius. Markus Kumpuoja lever i allra högsta grad upp till förväntningarna hittills.

VECKANS TRÄNARE

Jocke Forslund, Bollnäs (1)

Så var vi där igen. Det ser lika tamt ut för Bollnäs i början, offensiven funkar inte – och kritiska röster kommer som brev på posten. Nu står han där, Bollnästränaren, med tre raka segrar (mot VSK borta och sedan stort hemma mot Broberg respektive Kalix). Jocke Forslund är väl beviset på att en tro på det man gör och att sitta lugnt i båten ofta är gångbart...

LÄS MER: Säsongens första Veckans lag

LÄS MER: Säsongens andra Veckans lag