Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är klubbarna som kan ersätta AIK och Skirö i damernas elitserie

AIK och Skirö har valt att hoppa av damernas elitserie. Nu har Svenska bandyförbundet identifierat åtta tänkbara klubbar som kan fylla de vakanta platserna. Storsatsande Skutskär, som öppet visat intresse för en friplats, är inte en av dem.

LÄS ÄVEN: Så ska förbundet rädda damernas elitserie

Som Bandypuls har skrivit tidigare har storklubben AIK och nykomlingen Skirö tvingats dra sig ur damernas elitserie på grund av spelarbrist.

Nu har Svenska bandyförbundet jobbat fram en lösning på hur frågan om eventuella ersättare ska hanteras.

"De vakanta platserna kommer nu att erbjudas de damlag som var i spel i underliggande serier säsongen 2015/16", skriver förbundet i ett pressmeddelande och bifogar en lista med åtta klubbar som tänkbara ersättare.

Enligt rangordningen har Grycksbo och Västerstrand företräde på de vakanta platserna. Om klubbarna skulle tacka nej till elitserieplatserna går frågan, i tur och ordning, vidare till Härnösand, Kalix, Sunvära, Mölndal, Villa Lidköping och Bollnäs TH.

"Om två lag accepterar erbjudandet kommer elitserien att spelas med 8 lag. Om ett lag tackar ja till erbjudandet kommer serien att spelas med 7 lag. Om inget lag accepterar erbjudandet kommer elitserien att spelas med 6 lag", skriver Svenska bandyförbundet i pressutskicket.

I samband med att AIK tackade nej till elitserien uttalade sig storsatsande Skutskär om att klubben var intresserad av en friplats. Men enligt listan som förbundet publicerat är Skutskär inte en av kandidaterna som kan ersätta AIK och Skirö.

I dagsläget kommer Hammarby, Kareby, Nässjö, Sandviken, Söråker och Västerås SK att spela i damernas elitserie 2016/2017.