Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är landslagstruppen – Svenne Olsson om namnen som saknas: "Var väldigt långt från våra tankar"

VM närmar sig. Då bjöd förbundskaptenen Svenne Olsson inte på några större överraskningar när han presenterade truppen till samlingen i Söderhamn.
– Han var med in i det sista, säger den svenska förbundskaptenen om valet att ställa formstarke Emil Viklund utanför truppen.

Under samlingen i Vetlanda i september valde landslagsledningen att testa några nya namn, samtidigt som man ställde vissa beprövade spelare utanför.

Men truppen som Svenne Olsson nu kallar till fyrnationsturneringen i Söderhamn i början på december påminner däremot i väldigt stora drag om den som tog VM-guld i Sandviken i vintras.

Endast fyra spelare från guldtruppen saknas till den kommande samlingen. Det handlar om Andreas Bergwall (slutat i landslaget), Daniel Andersson (lagt av), Daniel Mossberg (slutat i landslaget) och Patrik Nilsson (nyligen tillbaka från sjukdom).

– Det är massvis med rutin som bara försvinner och det är spelare som gjort massvis för landslaget och svensk bandy,, säger Svenne Olsson i Bandyplays sändning från truppresentationen, när spelarna som har tackat för sig kommer på tal.

Det innebär också att fyra nya namn har kommit in, om man jämför med fjolårets VM-trupp. Det handlar om Joel Othén (skadad under VM), Simon Jansson, Joakim Andersson och Christoffer Fagerström.

Den sistnämnda har övertygat i Hammarby under elitserieupptakten.

– Det är en av spelarna som det har pratats om under lång tid i svensk bandy. Han tog stora steg förra året när han valde att flytta till Ryssland. Han har kommit in bra i Hammarby där han får variera mellan att köra på men även slå lite mer passningar, säger Svenne Olsson om Fagerström.

Patrik Hedberg och Joel Othén är målvaktsduon i truppen.

– Just nu har Hedberg stuckit ut mer i sitt klubblag, även om Joel gör det bra i Sandviken också. Jag har sagt det åt dom, att den som är bäst på träning får ta spaden längre fram. Det blir en hård kamp.

Svenne Olsson ser i nuläget den målvaktsduon som ganska givna VM-målvakter, även om han har tittat på andra alternativ.

– Det är kul att en sån som Björn Hellman är tillbaka i Kalix och i elitserien och gör det riktigt bra. Men upp till dom här två är det en bit.

Ett par spelare som det har snackats om, men som inte är uttagna, är Martin Karlsson och Oscar Wikblad. En duo som spelar P21-VM samma helg som fyrnationsturneringen.

– Vi följer båda spelarna stenhårt och båda är högintressanta att slå sig hela vägen upp till A-landslaget.

En annan spelare som det har pratats mycket om är Emil Viklund, Vänersborgsmittfältaren som är i toppform.

– Han har imponerat stort och har gjort några fantastiska mål. Hade en jättetung säsong förra året och var väldigt långt borta från våra tankar och idéer. Men från seriestart och framåt har han varit väldigt formstark och han var in i det sista med i det här valet. Jag har pratat med honom och sagt åt honom att köra på, motiverar Svenne Olsson hans frånvaro i landslagstruppen.

*****

LANDSLAGSTRUPPEN TILL FYRNATIONSTURNERINGEN I SÖDERHAMN 8-10 DECEMBER

MÅLVAKTER

Patrik Hedberg, Hammarby (29 år, 11 A-landskamper)

Joel Othén, Sandviken (32 år, 29 A-landskamper)

FÖRSVARARE/YTTERHALVOR

Andreas Westh, Bollnäs (40 år, 143 A-landskamper)

Martin Johansson, Villa Lidköping (30 år, 24 A-landskamper)

Linus Pettersson, Sandviken (30 år, 63 A-landskamper)

David Pizzoni Elfving, Hammarby IF, 32 år, 23 A-landskamper)

Per Hellmyrs, Bollnäs (34 år, 117 A-landskamper)

Erik Säfström, Sandviken (29 år, 59 A-landskamper)

Hans Andersson, Edsbyn (35 år, 93 A-landskamper)

MITTFÄLTARE/ANFALLARE

Daniel Berlin, Sandviken (30 år, 95 A-landskamper)

Jesper Eriksson, Villa Lidköping (34 år, 13 A-landskamper)

Adam Gilljam, Hammarby (27 år, 36 A-landskamper)

Johan Löfstedt, Vetlanda (31 år, 43 A-landskamper)

Christoffer Edlund, Sandviken (30 år, 66 A-landskamper)

Erik Pettersson, Jenisej (22 år, 23 A-landskamper)

Simon Jansson, Västerås (26 år, 12 A-landskamper)

Joakim Andersson, Vetlanda (24 år, 12 A-landskamper)

Christoffer Fagerström, Hammarby (25 år, 8 A-landskamper)