Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är LBK-anfallarens spexiga sponsordeal: "Det är lite utanför boxen"

Spelarna i Ljusdals BK fick i uppdrag av klubben att lösa en personlig hjälmsponsor.
Nu har Jonas Pettersson fått loss bandy-Sveriges kanske mest udda sponsordeal.
– Det är ett japanskt hårdrocksmagasin, säger anfallaren.

När spelarna i Ljusdals BK ombads fixa varsin hjälmsponsor fick anfallaren Jonas Pettersson loss den mest spektakulära – utan större konkurrens. Anfallaren, som öst in mål för LBK under hela hösten, sponsras numera av ett japanskt hårdrocksmagasin.

– Jag är inte jätteinblandad. Stefan Nilsson i vår styrelse har ett företag i Japan och jag undrar om det inte är han som har hårdrocksmagasinet också, eller om han känner nån som har det, säger Jonas Pettersson.

LÄS ÄVEN: Anfallarens sanslösa målskytte fortsätter

Förstår du att dealen får en att höja på ögonbrynen?

– Absolut, det förstår jag.

Vad säger folk?

– De har sagt att jag är en ny hårdrockskille tydligen. Jag tycker mest att det är en rolig grej, framför allt när det kommer lite utanför boxen. Det är inte en vanlig sponsor. Den är lite annorlunda och som det blir en jättestor grej av, så det är bra PR för oss och för hårdrocksmagasinet också.

Är du hårdrockare själv?

– Nej, verkligen inte, så långt ifrån man kan komma. Jag lyssnar på det som spelas på radio, så tråkig är jag, och topp-50 i Sverige.

Så det här krockar med din musikimage nu?

– Haha. Nej då, absolut inte.

Hur ser sponsordealen ut? Gäller det material eller pengar?

– Det är inte många kronor. Eller lite pengar är det väl, men det är inget vi behöver ta i media. Det är olika från klubb till klubb och i själva verket vet jag inte den exakta summan heller. Det fanns ett spann, jag blev tillfrågad och jag sa ja, det kan jag ta. Men alla pengar går till klubben, så jag har inget för det.

LÄS ÄVEN: Här är profilerna att hålla koll på i allsvenskan

De senaste åren har Jonas Pettersson använts som ytterhalv eller mittfältare. Inför den här säsongen har 26-åringen flyttats upp som anfallare och hösten har varit en enda stor målsuccé. Nu har han även inlett norra allsvenskan med fem mål på två matcher när LBK har full pott efter två matcher.

– Som jag har sagt hela tiden har det varit jätteroligt att göra mål på försäsongen. Men det är nu du ska göra de riktiga målen, så det är ändå skönt att det har fortsatt, säger Jonas Pettersson.

LÄS ÄVEN: Pettersson målskytt när LBK slog Västanfors i helgen