Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är nästa matchvinnare i raden – Hedqvist sköt sönder Hammarby: "En styrka vi har"

Det vimlar av matchvinnare i årets upplaga av IFK Vänersborg.
Mot Hammarby var det Joakim Hedqvists tur att kliva fram.
– Det är det som gör oss så starka, säger den rutinerade storskytten.

David Borvall lade grunden mot Tillberga. Sergej Lomanov sänkte nästan på egen hand Vetlanda. Och Emil Viklund levererar i en ny roll högre upp i banan.

När Hammarby stod för motståndet var det Joakim Hedqvists tur att kliva fram som matchvinnare för Vänersborg.

– Det är det som känns så bra, och det är det som gör oss så starka. Att vi har så många matchvinnare i det här laget. I dag var det jag, nästa gång är det Sergej och sen är det Nikita (Ivanov). Emil har vi också, det är en styrka vi har, säger Hedqvist.

Den rutinerade anfallaren – han fyller 39 år på tisdag – med det fruktade skottet svarade för fyra mål i 7–5-segern mot Hammarby.

Det första på hörna, det andra på straff. Sen avslutade han med två riktiga kanoner, som dessutom kom i matchavgörande lägen.

6–3 dundrade han in precis när ännu ett Hammarbymål låg i luften.

Och 7–5 ordnade han på tilläggstid, mitt i den brinnande Bajenforceringen.

– Sexan var ett utkast från David Borvall, jag hamnar i vinkeln och drar upp den i nättaket. Då kändes det som att det var klart igen, men Hammarby kom tillbaka ännu en gång. Sjuan droppar Sergej bakom ryggen, och jag drar dit den. Det var väldigt skönt, spiken i kistan.

Det blev dramatiskt mot slutet. Onödigt dramatiskt, med Vänersborgsögon sett. Med dryga kvarten kvar hade hemmalaget nämligen 4–0 att gå på, och segern kändes självklar.

Men Hammarby forcerade och fick kontakt. Flera gånger om svarade man när Vänersborg försökte punktera matchen.

– Vi har total kontroll i 70 minuter. Sen skickar dom in en massa bollar i vårt straffområde på ren chans, dom spelar inte till sig några lägen som det känns. Men dom gör några mål och får energi av det, det blir hawaiibandy på slutet. Det känns som att vi gör mål i varenda anfall också, säger Joakim Hedqvist.

Efter onsdagskvällens målfyrverki är han uppe på totalt tio fullträffar så här långt. Och 39-åringen trivs alldeles förträffligt med bandylivet just nu, och med sina nya offensiva lekkamrater i laget.

– Det är fantastiskt roligt, det är utvecklande varje dag. Det är otroligt högt tempo på träningarna och på matcherna. Det är ett helt annat spel än tidigare säsonger. Vi spelar mer med varandra samtidigt som det går väldigt fort och vi är bra fysiskt, säger Hedqvist och avslutar:

– Det är otroligt roligt att man fortfarande utvecklas, fast man snart är 39 år.

MATCHFAKTA

Vänersborg–Hammarby 7–5 (2–0)

Målen: 1–0 (19, hörna) Joakim Hedqvist, 2–0 (28) Nikita Ivanov, 3–0 (57, straff) Joakim Hedqvist, 4–0 (71) Sergej Lomanov, 4–1 (74) David Pizzoni Elfving, 4–2 (76) David Pizzoni Elfving, 5–2 (79) Emil Viklund, 5–3 (80) Adam Gilljam, 6–3 (84) Joakim Hedqvist, 6–4 (88) Kaper Milerud, 6–5 (90+2) David Brodén, 7–5 (90+3) Joakim Hedqvist

Hörnor: 7–7

Utvisningsminuter: 15–20

Domare: Jonas Kandell

Publik: 2 092