Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är profilerna som är registrerade för spel igen: "Sjukare saker har väl hänt"

Flera välkända elitserieprofiler är nu registrerade för spel igen.
En av dem: Sirius assisterande tränare Erik Sundin.
– Det är mer som en backup ifall det skulle bli kris, jag är inte aktuell i nuläget, säger den förre mittfältaren.

I svensk bandys transfersystem finns intressant läsning att hitta. Det visar sig att flera kända profiler åter är i spel – eller kan vara aktuella för det.

Erik Sundin är den Selångerfostrade offensiva mittfältaren som spelat i högsta serien för Falu BS, Sirius och GAIS. Nu fungerar han som assisterande tränare till Olle Gabrielsson i Sirius, men är sedan i början av november även registrerad för spel.

– Jag gör väl ungefär en träning i veckan och är med på de flesta matcherna (vid bänken). När inte jag kan så är Eskhult (Andreas) med, men det är mest jag, säger han.

LÄS MER: Försvararen tillbaka i elitserien efter sex års frånvaro

Sirius, som slog både Kalix och Vänersborg förra veckan, har en något tunn trupp. På onsdagen föll laget tungt mot Edsbyn borta med Erik Sundin på tränarbänken.

– Vi har en skada på Mattias Widén, och ett avtal med UNIK som gäller några spelare. Vi pratade redan i somras om att jag skulle finnas med, det var lika bra, säger Erik Sundin.

Men hur skulle det gå om du spelade elitseriematch i morgon?

– Alltså... det är klart att man skulle kunna klara sig på rutin i någon enstaka match. Men jag är inte i någon matchform. Jag skulle behöva träna fullt ut. Men man kan ju bara spekulera i hur det skulle gå, och det är inte aktuellt just nu.

I början av januari förra säsongen registrerades även det före detta Rysslandsproffset och landslagsstjärnan Andreas Eskhult för Sirius. Men han gjorde aldrig någon elitseriematch.

Går du före honom?

– Haha, det får du fråga huvudtränaren om. Jag vet inte var han spelade sist, faktiskt. Men får vi tre-fyra sjukdomar så... Sjukare saker har väl hänt. Då kanske Olle (Gabrielsson) får spela också, säger Erik Sundin och skrattar.

Det finns flera elitseriekändisar att rapportera om också. Tony Eklind, förra säsongen i Gripen, lade ner sin elitseriesatsning och är nu skriven för division 1-laget Otterbäcken. Skadedrabbade Hammarbyanfallaren Kalle Spjuth har redan spelat match för Gustavsberg i allsvenskan. Även UNIK:s assisterande tränare Mattias Wiberg är spelklar för laget nu på fredagen.

LÄS MER: Två Siriusspelare i Veckans lag