Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är veckans livesända matcher på Bandypuls: "En av de största anfallarna som sporten har sett"

Äntligen är säsongen här – och med det startar Bandypuls satsning på livesända matcher.
Redan den här veckan blir det en pangstart med sex direktsända matcher.
Här är alla matcherna under premiärveckan, med kommentarer av Christoffer Million.

► Onsdag 30 oktober 19.00: Gripen-Lidköping, allsvenskan

"Ska det prompt bjudas på smygpremiär så ska det vara en bra match – och så är fallet här. Gripen går på ny offensiv för att utmana om en plats i elitserien och i år gör man det med Mikko Lukkarila, senast i Vänersborg och allsvenskans hetaste nyförvärv. LAIK väntas hålla till strax under toppen och i matchen finns en given anfallsduell mellan nämnde Lukkarila och Christoffer Norin."

► Fredag 1 november 19.00: Bollnäs-AIK, elitserien

"Bollnäs kommer till premiären med en färsk World cup-titel i ryggen och ställs mot kaxiga AIK som värvat både tungt och ryskt. Ta bara Pavel Ryazantsev som är en av de största anfallarna som den här sporten sett. Detsamma gäller förstås Patrik Nilsson som återvänder till Sävstaås efter att ha ratats av Bollnäs i våras. En av flera heta variabler i det här premiärmötet."

► Fredag 1 november 19.00: Vänersborg-Sandviken, elitserien

"Inget avgörs i premiäromgången, men den här matchen skulle kunna bli lite definierande för skiktet under den absoluta toppen. Vänersborg fick behålla hela truppen trots den kaosartade våren och kan utmana topp fyra i år. Sandviken har varit en maktfaktor i över 20 års tid, men efter uppsägningen av spelaravtalen i vintras blir det högintressant att se var nya SAIK står."

► Lördag 2 november 17.00: Ljusdal-Falu BS, allsvenskan

"Två klassiska klubbar med varsin historia som skulle göra flera lag i elitserien avundsjuka. Sportsligt har det dock sett annorlunda ut de senaste åren, främst för ett talangfullt LBK som nu startar en mer långsiktig satsning mot bandyns finrum. Falu BS åkte ur elitserien efter kval förra säsongen. Med värvningar som Patrik Hedberg och Mikael Olsson är kraven höga på ett snabbt återtåg. Med all rätt."

► Söndag 3 november 12.00: Edsbyn-Bollnäs, juniorelitserien

"På seniornivå finns inget mer traditionstyngt derby i svensk bandy. Nu ställs klubbarnas framtidslag mot varandra i ett tidigt möte i juniorelitserien. Edsbyn får gälla som given storfavorit efter en överlägsen 13–2-seger i Svenska cupen tidigare i höstas. Orkar Bollnäs stå emot bättre den här gången?"

► Söndag 3 november 15.30: Skutskär-Kalix, allsvenskan

"När Nitro Nora tackade nej till allsvensk plats i våras tog Skutskär chansen. Comebacken efter några år i division 1 startar med en tuff hemmamatch mot Kalix som var allsvenskans stora besvikelse förra säsongen. En spelare att hålla koll på här är bortalagets anfallare Johan Sundquist som skulle förstärka många lag i elitserien."