Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Villas rekordomsättning: "Bästa året i föreningens historia"

Villa Lidköping får fortsätta vänta på sitt första SM-guld efter finalförlusten i mars mot Västerås SK.
Men nu ser föreningen tillbaka på ett rekordartat verksamhetsår – Villa omsatte 18,3 miljoner kronor och gjorde en vinst på nästan en kvarts miljon.
– Vi har haft det bästa året i föreningens historia, säger den avgående ordföranden Anders Fredriksson.

Annons

Det blev inget SM-guld för Villa Lidköping den här säsongen heller. I föreningens fjärde SM-final genom historien blev det 2–5 mot Västerås SK på Tele2 Arena.

Men det finns annat att glädjas åt i klubben. Vid årsmötet arenan presenterade Villa Lidköping omsättningen för det senaste verksamhetsåret – vilken lyder rekordstora 18,3 miljoner kronor, och dessutom en vinst på 222 414 kronor.

– Vi har haft det bästa året i föreningens historia, säger den avgående ordföranden Anders Fredriksson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Esplund slog av klubban och gjorde drömmål

Han ersätts av Rogher Selmosson, som kommer att flankeras av fem nya ledamöter i styrelsen.

– Framtiden ser mycket spännande ut och vi kommer att ha ännu fler lag och spelare i gång det kommande året, säger Selmosson.

LÄS MER: "Bästa elitserien någonsin" – här är spelschemat

Omsättningen är 3,3 miljoner kronor större än förra året, och överskottet på 244 000 kronor är är en ökning om 800 000 kronor från förra året. Villa Lidköpings egna kapital är nu 1,9 miljoner kronor. Tillsammans med dotterbolaget Villa Lidköping Restaurang AB, som driver restaurangen på arenan, är det egna kapitalet nu 3,1 miljoner. Även restaurangen gjorde ett överskott, som lyder 176 000 kronor.

Publikmässigt slog Villa Lidköping BK också rekord. Man sålde 2 000 årskort till a-lagets matcher, och totalt lockade hemmamatcherna 58 681 besökare på 17 matcher, att jämföra med förra säsongens 48 039 på 15 matcher.

– Lägg därtill alla som varit och tittat på alla våra junior-, dam- och ungdomslagsmatcher kan vi konstatera att intresset för Villa Lidköping är stort. Publikgenomsnittet för vårt A-lag var det bästa i bandysverige, säger Anders Fredriksson.

Totalt har Villa Lidköping BK haft 28 lag i seriespel.

LÄS MER: Så reagerar Villa och VSK på böterna